obchodné

Ako organizovať dopravnú spoločnosť

Ako organizovať dopravnú spoločnosť

Video: Opustená Dopravná Firma 🚌 Cintorín Autobusov 🚗 Ivan Donoval 🚙 Urbex Dokument 2024, Júl

Video: Opustená Dopravná Firma 🚌 Cintorín Autobusov 🚗 Ivan Donoval 🚙 Urbex Dokument 2024, Júl
Anonim

Nákladnú dopravu môžete začať dvoma spôsobmi. Zamerajte sa buď na svoj vlastný vozový park, alebo na špedičné služby, keď vyberiete dopravcov „na stranu“, aby ste dokončili objednávky. Ako ukazujú skúsenosti, je najvhodnejšie kombinovať obe tieto možnosti vo vašej praxi.

Image

Budete potrebovať

  • - vozový park nákladných vozidiel (pozostávajúci najmenej z niekoľkých jednotiek vozidiel);

  • - vybavená kancelária s pohodlnými prístupovými cestami;

  • - niekoľko špeditérov v spoločnosti;

  • - základňa prepravcov (v prípade, že nemáte prostriedky na dokončenie objednávky sami);

  • - vodiči pracujúci na vlastných strojoch spoločnosti.

Návod na použitie

1

Zhodnoťte svoje schopnosti a vypočítajte, ktorá flotila nákladných vozidiel si môžete vytvoriť v počiatočnej fáze. Vytvorenie veľkej dopravnej spoločnosti je nemožné bez nadobudnutia najmenej tuctu nákladných vozidiel rôznych formátov v rámci lízingovej schémy. Ak nemáte prostriedky na vytvorenie takejto flotily, obmedzte sa na niekoľko áut a zamerajte sa na špedičné služby.

2

Prenajmite kancelárske priestory na mieste s pohodlnými prístupovými cestami, pokiaľ možno na okraji mesta. Mali by existovať počítače s viacerými telefónnymi linkami a počítače s pripojením na internet. Nájdite jedného alebo dvoch dispečerov-logistikov (je dobré, ak máte u svojich prepravcov), ktorí pre vás budú pracovať podľa schémy „malý plat + percento platby za objednávku“.

3

Vyberte niekoľko vodičov, ktorí budú pracovať na vlastných vozidlách vašej novej dopravnej spoločnosti. S rozširovaním vozového parku sa problém s hľadaním personálu vodiča stáva naliehavejším - pre spoločnosti poskytujúce prepravné služby je to vždy ťažká úloha. Je lepšie okamžite pre seba vyvinúť metodiku na kontrolu „reputácie“ vodičov, ktorých si najmete.

4

Začnite hľadať zákazníkov, naplánujte na to reklamu a vyberte nástroje, pomocou ktorých budete propagovať svoju spoločnosť. Internet sa stáva stále efektívnejším spôsobom, ako nájsť zákazníka pre nákladného dopravcu. Bolo by vhodné nielen vytvoriť stránku pre vašu spoločnosť, ale aj využiť elektronické výmeny tovaru, ktoré už v RuNet majú veľa (regionálnych aj federálnych).

Užitočné rady

Pokúste sa investovať všetky prostriedky do rozširovania vozového parku, aby ste časom dostali príležitosť dokončiť akúkoľvek objednávku sami.

Najprv vyhľadajte „firemných“ zákazníkov, ktorí s vami budú neustále pracovať, a nie jednorazové objednávky - prvé vám umožnia rozvíjať sa a nielen pokryť všetky dostupné výdavkové položky spoločnosti.

  • Ako vytvoriť dopravnú spoločnosť a či to stojí za to
  • Ako vytvoriť logistickú spoločnosť

Odporúčaná