obchodné

Ako podávať správy FIU podnikateľovi

Ako podávať správy FIU podnikateľovi

Video: Ako vyplniť a podať daňové priznanie živnostníka za rok 2019 elektronicky (online) 2024, Júl

Video: Ako vyplniť a podať daňové priznanie živnostníka za rok 2019 elektronicky (online) 2024, Júl
Anonim

Každý podnikateľ musí predložiť správu pre dôchodkový fond Ruskej federácie za seba a svojich zamestnancov. Formulár správy je možné osobne odoslať prostredníctvom IP, odoslať poštou alebo prostredníctvom internetu pomocou špeciálnych serverov.

Image

Budete potrebovať

  • - formy jednotného formulára;

  • - tlač;

  • - platobné doklady potvrdzujúce prevod príspevkov.

Návod na použitie

1

Ak podnikáte v oblasti osobného podnikania a nemáte zamestnancov, predkladajte raz ročne správu dôchodkovému fondu Ruskej federácie. Príspevky poskytnuté iba pre seba, odovzdajte vo forme RSV-2, SZV-6-1. Pripojte ich k opisu jednotnej formy ADV-6-3. Správa sa musí predložiť najneskôr do 1. marca bežného roka.

2

Ak sú pre tieto formuláre zamestnanci, vyplňte jednotné formuláre RSV-1, SZV-6-2. Sprievodné dokumenty vo forme ADV-6-2. Správa by sa mala predkladať štvrťročne dôchodkovému fondu Ruskej federácie. Podávanie správ za 1. štvrťrok - najneskôr 1. mája, druhý - najneskôr 1. augusta, 3. až 1. novembra. Lehoty na predloženie výročnej správy sú stanovené do 1. februára.

3

Formu dokumentácie k nahlasovaniu na internete nájdete, ak máte prístup k plateným službám v súboroch dôchodkového fondu Ruskej federácie. Všetky správy musia byť podpísané jednotlivým podnikateľom, na každom je uvedená úradná pečiatka vašej spoločnosti a pravouhlá s adresou a presnými údajmi.

4

Ak chcete osobne predložiť všetky dokumenty dôchodkovému fondu, vyplňte dva formuláre, urobte dve fotokópie platobných príkazov s bankovými údajmi, ktoré potvrdzujú platbu príspevkov. Pri odosielaní dokumentov poštou by pôvodné doklady mali zostať s vami, stačí len zaslať fotokópie.

5

Na všetkých dokumentoch sú oprávnení zamestnanci PFRF povinní priložiť známku. Kópie so značkami si ponechajte, aby ste včas potvrdili doručenie správy. Ak ste zaslali výpisy poštou, mali by ste dostať upozornenie potvrdzujúce, že informácie boli príjemcovi doručené. Pri odosielaní správy na internete použite služby špeciálnej služby. Vydať plnomocenstvo, ktoré bude potvrdením práva na predloženie informácií vo vašom mene. Vložte všetky svoje údaje, vytlačte ich do tlačiarne a certifikujte ich pečaťou a podpisom. Plnomocenstvo odovzdať na web vo forme skenovania. Táto služba je platená, priemerná cena je 2 700 rubľov ročne.

Ako podávať správy dôchodkovému fondu (RSV-1) za štvrťrok a rok v roku 2019

Odporúčaná