obchodné

Ako otvoriť franšízové ​​podnikanie

Ako otvoriť franšízové ​​podnikanie

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete stať sa podnikateľom, je skvelý nápad začať podnikať vo franšízovom priemysle. Štatistika je neúprosná - väčšina podnikov, ktoré práve začínajú pracovať, sa uzavrie počas prvých piatich rokov. Chcete tomu zabrániť? Potom sa oplatí uzavrieť dohodu s franšízorom.

Image

Návod na použitie

1

Je veľmi dobré, ak máte priateľa podnikateľa, ktorý vám na začiatku môže poskytnúť podporu, radiť v prípade vznikajúcich problémov. Ak neexistuje mentor, budete mať oveľa ťažšie. Ale vždy môžete otvoriť franšízové ​​podnikanie, potom budete mať skúseného mentora - spoločnosť, ktorá už dosiahla úspech na trhu.

2

Franchising prišiel do Ruska v 90. rokoch. Spočiatku ho vnímali s nedôverou, ale postupom času sa situácia zmenila. Teraz veľa podnikateľov chce kúpiť franšízu, aby sa zapojili do menej rizikových podnikateľských aktivít. Franšíza výrazne zvyšuje šance spoločnosti uspieť.

3

Ak chcete otvoriť franšízovú spoločnosť, preštudujte si podrobne informácie, ktoré sú na internete. Franšízový katalóg vám pomôže, takže sa môžete rozhodnúť pre miesto na trhu. Franšízing obchodov, kaviarní a iných podnikov v sektore služieb je spravidla najobľúbenejší.

4

Nemenej populárne je otvorenie školiacich stredísk, stavebných firiem, telocviční. Ako vidíte, franšíza je vynikajúcou príležitosťou zmeniť váš život a stať sa úspešným podnikateľom. Je len potrebné zvoliť oblasť činnosti, v ktorej leží vaša duša.

5

Takže sa chystáte otvoriť franšízovú firmu. Na začiatku vypracovania zmluvy je to veľmi dôležitý bod. Zhromaždite maximálne informácie o franchisorovi. Predajca, ktorý si skutočne cení svoju spoločnosť a stará sa o jeho povesť, neskrýva informácie o svojej spoločnosti, dychtivo hovorí o úspechoch, strategických cieľoch, otvorených dcérskych spoločnostiach.

6

Venujte zvýšenú pozornosť „dcéram“. Ich úspech je hlavným znakom toho, že by ste mali spolupracovať s poskytovateľom franšízy. Obráťte sa na zástupcov dcérskych spoločností a pýtajte sa. V každom prípade je užitočné prečítať si katalóg franšíz premyslene, nesústrediť sa na jeden podnik, vybrať niekoľko možností.

7

Nezabudnite si pozorne prečítať podmienky zmluvy. Pamätajte, že si nemusíte kupovať franšízu, musíte byť tiež pripravení splniť určité požiadavky franšízora, ktorý má právo vykonávať inšpekcie a dokonca pokutovať za nedodržanie ustanovení dohody.

8

Neboj sa problémov. Začať podnikanie vo franšízach je stále jednoduchšie ako si sami ukladať výšky podnikania. Franchising pomohol mnohým začínajúcim podnikateľom uspieť. Pomôže vám s nákupom zariadení, surovín, povedia vám, s ktorými dodávateľmi sa oplatí pracovať. Okrem toho budete neustále konzultovaní a opätovne konzultovaní, a to je veľmi dôležité, pretože začínajúci podnikateľ má vždy veľa otázok.

9

Franšíza samozrejme stojí peniaze, nikto vám neposkytne bezplatnú pomoc. Jeho cena sa môže líšiť, všetko záleží na tom, na ktorý cenový segment a výklenok sa chcete sústrediť. Cena môže začať od niekoľkých tisíc dolárov a dosiahnuť stovky tisíc, ak ide o luxusnú značku. Prezrite si katalóg sérií licencií, vyberte príslušnú možnosť a potom si môžete kúpiť licenciu.

10

Mnoho franšízantov nielen radí v otázkach, ale posielajú hosťujúceho špecialistu, aby pomohli začínajúcemu podnikateľovi. Nie všetky spoločnosti však ponúkajú takúto službu, preto by ste si pred otvorením franšízového podnikania mali dôkladne preštudovať podmienky zmluvy. Nezabudnite, že budete musieť zaplatiť určité percento možného zisku svojmu „patrónovi“.

Odporúčaná