Druhy činností

Ako otvoriť súkromnú vzdelávaciu inštitúciu

Ako otvoriť súkromnú vzdelávaciu inštitúciu

Video: MIESTA PREČ - PREZIDENTSKÁ KANCELÁRIA - zníženie množstva odpadu 2024, Júl

Video: MIESTA PREČ - PREZIDENTSKÁ KANCELÁRIA - zníženie množstva odpadu 2024, Júl
Anonim

Ruské právo neposkytuje jednoznačnú a konkrétnu definíciu vzdelávacej činnosti. Z významu zákona „o vzdelávaní“ vyplýva, že takáto činnosť zahŕňa poskytovanie vedomostí a zručností študentom, ako aj odbornú prípravu v konkrétnej špecialite. Súkromné ​​vzdelávacie inštitúcie pomáhajú vyrovnať sa so zvýšenými potrebami občanov vo vzdelávacích službách.

Image

Budete potrebovať

- Zákon Ruskej federácie o vzdelávaní.

Návod na použitie

1

Vyberte právnu formu súkromnej vzdelávacej inštitúcie. Na tento účel môžete použiť neziskovú organizáciu alebo sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ. Zákon nepovoľuje vzdelávaciu činnosť právnickej osobe, ktorá je obchodnou štruktúrou. Ako samostatný podnikateľ môžete podnikať sami alebo využívať možnosti odborníkov tretích strán.

2

Zistite, či činnosť, ktorú chcete vykonať, podlieha licenčným podmienkam. Licencia sa nevyžaduje, ak máte v úmysle vykonávať vzdelávacie činnosti prostredníctvom seminárov, školení alebo poskytovať poradenské služby bez vydania osvedčenia o vzdelaní. Individuálne pedagogické činnosti vykonávané samotným jednotlivým podnikateľom tiež nie sú licencované.

3

Rozhodnite, kto bude zakladateľom organizácie organizovanej ako právnická osoba. V niektorých prípadoch je v záujme dôveryhodnosti vzdelávacej štruktúry vhodné zahrnúť do počtu zriaďovateľov štátny orgán alebo miestnu správu, ako aj verejné organizácie.

4

Vypracovať chartu vzdelávacej inštitúcie. Za základ vezmite zakladajúce dokumenty existujúcej vzdelávacej inštitúcie, ktorá vykonáva podobné činnosti v oblasti vzdelávania. Odporúča sa prilákať kompetentného právnika, ktorý vyhotoví dokument, aby sa predišlo chybám a aby sa zohľadnili všetky jemnosti špecifík vzdelávacej činnosti.

5

Zaregistrujte svoju súkromnú vzdelávaciu inštitúciu na Federálnej registračnej službe. Registrácia jednotlivého podniku a jeho forma ako spotrebiteľské družstvo vykonávajú daňové úrady v mieste vášho bydliska alebo sídla právnickej osoby.

6

Na konci postupu registrácie inštitúcie sa zaregistrujte pre daňové účtovníctvo a iné druhy povinného účtovníctva. Ak je to potrebné, získajte povolenie na vzdelanie, ktoré vydávajú miestne úrady a vzdelávacie oddelenie subjektu federácie. Od tejto chvíle máte právo plne vykonávať činnosti stanovené v charte súkromnej vzdelávacej inštitúcie.

Odporúčaná