Druhy činností

Ako otvoriť súkromný podnik

Ako otvoriť súkromný podnik

Video: INESS na DNES #26: Keď štát vytláča súkromné investície 2024, Júl

Video: INESS na DNES #26: Keď štát vytláča súkromné investície 2024, Júl
Anonim

Individuálny podnikateľ bez právnickej osoby je jednou z najziskovejších foriem vlastníctva pre malých podnikateľov. Takmer každý sa môže zaregistrovať a začať podnikať dnes s minimálnymi nákladmi av čo najkratšom čase.

Image

Budete potrebovať

  • - pas

  • - referenčná kniha OKVED

  • - peniaze

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť súkromný podnik (IP), môžete sa obrátiť na právnickú firmu, ktorá za pár dní vypracuje celý balík dokumentov. V tomto prípade však nevyhnutne preplatíte. Preto najlepšou možnosťou je vlastné predloženie dokumentov.

Po tom, ako ste sa rozhodli pre budúce aktivity, musíte vybrať jeho názov v ktorejkoľvek referenčnej knihe OKVED (All-Russian Klasifier of Economic Economic). Ak plánujete vykonávať rôzne obchodné línie, môžete okamžite vybrať niekoľko kódov OKVED.

Kontaktujte najbližší daňový úrad a získajte tu vzorovú žiadosť. Táto žiadosť musí byť vyplnená a notársky overená.

Vytvorte si kópiu pasu. Zaplaťte štátny poplatok za postup registrácie. Výsledkom bude, že váš balík dokumentov bude obsahovať overené vyhlásenie, potvrdenie o zaplatení poplatku a kópiu pasu.

2

Odovzdať balík dokumentov daňovému úradu. Na oplátku vám poskytnú potvrdenie o prijatí dokumentov. Váš balík musí byť skontrolovaný do 5 pracovných dní. Po uplynutí tohto obdobia dostanete osvedčenie TIN, osvedčenie o štátnej registrácii jednotlivca ako samostatného fondu. Okrem toho dostanete osvedčenie o štatistických kódoch.

V tejto fáze si musíte zvoliť daňový formulár. V závislosti od rozsahu a typu plánovanej činnosti si môžete vybrať jednu z troch možností: tradičný daňový systém, zjednodušený daňový systém (STS) alebo jediná daň z pripísaného príjmu (UTII).

3

Po obdržaní všetkých registračných dokumentov musíte urobiť pečať, na ktorej musí byť uvedené meno jednotlivého podnikateľa a jeho DIČ. Až potom môžete oficiálne začať podnikať.

Okrem toho si teraz môžete otvoriť bankový účet v ktorejkoľvek z bánk.

Poraďte sa s daňovým úradom o načasovaní podávania správ do všetkých rozpočtových a mimorozpočtových fondov.

Venujte pozornosť

Pamätajte, že jednotlivý podnikateľ riskuje všetok svoj majetok. V prípade kritickej situácie, nehody vo vašej spoločnosti, nesplácania úveru môže byť zaistený váš osobný majetok.

Užitočné rady

Kontaktujte svoj fond podpory malých podnikov. Tam vám budú poskytnuté bezplatné konzultácie, ako aj pomoc s výhodnou pôžičkou na začatie podnikania.

  • Federálny portál malých a stredných podnikov.
  • otvorené podnikanie

Odporúčaná