Druhy činností

Ako otvoriť materskú školu doma

Ako otvoriť materskú školu doma

Video: Otázky a odpovede k návratu detí do školy 2024, Júl

Video: Otázky a odpovede k návratu detí do školy 2024, Júl
Anonim

Nedostatok štátnych materských škôl je dnes bez preháňania problémom na celoštátnej úrovni. Materská škola doma je skvelým riešením pre rodičov, ktorí sú nútení pracovať, ale nemôžu si dovoliť opatrovateľku.

Image

Budete potrebovať

  • - povolenie SES

  • - miestnosť

  • - počiatočný kapitál

Návod na použitie

1

Otvorte svoju vlastnú spoločnosť: v takomto podniku je najvýhodnejšie zaregistrovať sa ako samostatný podnikateľ. Keďže je váš projekt spoločensky významný, môžete sa obrátiť na miestny fond na podporu malých podnikov a služby zamestnanosti, pretože sa môžete spoľahnúť na granty a dotácie od štátu. Tieto organizácie vám navyše môžu poskytnúť pomoc pri konzultáciách. V závislosti od typu priestorov a pracovných podmienok môže byť potrebné povolenie od požiarnej kontroly. Koniec koncov, výživa detí, bez ktorých je problematické organizovať plnohodnotnú materskú školu doma, podlieha povinnej certifikácii.

2

Nájdite tú správnu izbu. Ak máte veľký byt a plánujete v ňom zorganizovať materskú školu, tento problém sa v podstate vyrieši. Mali by ste sa však uistiť, že izby určené pre deti sú špeciálne pripravené na ich pohodlný pobyt. Vytvorte mäkkú podlahovú krytinu, odstráňte všetky nebezpečné predmety v okolí, skontrolujte neprítomnosť ostrých rohov a krehkých vecí. Ak máte v pláne pracovať na plný úväzok, musíte vyriešiť problém spánku a výživy detí. Spánok je možné usporiadať v tej istej miestnosti a kúpiť si lacný skladací nábytok a posteľnú súpravu pre každé dieťa. Nezabudnite problém vyriešiť lekárskym vyšetrením každého dieťaťa. Podrobne opíšte, aké choroby nebude dieťaťu dovolené vo vašej materskej škole. Ak je vo vašej skupine naplánovaných viac ako 3 deti, nájdite aspoň jedného asistenta. Takýto zamestnanec môže pôsobiť ako opatrovateľka, upratovačka alebo kuchárka a nemusí pracovať na plný úväzok. Mimochodom, pre zamestnanca, ktorý je zamestnaný prostredníctvom služby zamestnanosti, máte tiež nárok na bezplatnú dotáciu vo výške 12 minimálnych miezd.

3

Zvážte približnú ponuku, rozpis hier a tried, spánok a prechádzky. Toto všetko uveďte v samostatnom dokumente, ktorý bude slúžiť ako príručka pre rodičov. Kúpte si hračky, riad a didaktické materiály. Určite mesačný poplatok za návštevu svojej materskej školy na základe vašich vlastných výdavkov, daní a plánovaných ziskov. Uzatvorte podrobnú zmluvu, v ktorej sú uvedené všetky platobné podmienky, ako aj ďalšie položky, ktoré určujú mieru vašej zodpovednosti. Zaveste reklamy vo vašej oblasti na ihriskách. Zákazníkov materských škôl môžete nájsť aj na online fórach vášho mesta.

Venujte pozornosť

Starostlivo sledujte bezpečnosť vášho dieťaťa. Zranenia a nehody sú možné doma aj na ulici. Je lepšie ísť na prechádzku s asistentom, aby v prípade nepredvídanej situácie s jedným z detí zostali ostatné bez dozoru.

Užitočné rady

Vytvorte skupinu detí rôzneho veku. Na tento účel môžete použiť vhodnú vývojovú techniku, napríklad, Maria Montessori. A pre starších predškolákov si vyberte jeden zo vzdelávacích programov, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na školu.

Oddelenie podpory a rozvoja malých a stredných podnikov.

Odporúčaná