management

Ako zvýšiť hodnotu spoločnosti

Ako zvýšiť hodnotu spoločnosti

Video: PodnikatelkaOnline.cz & NSG Morison - I VY MŮŽETE ZVÝŠIT HODNOTU SVÉ FIRMY 2024, Júl

Video: PodnikatelkaOnline.cz & NSG Morison - I VY MŮŽETE ZVÝŠIT HODNOTU SVÉ FIRMY 2024, Júl
Anonim

Existuje mnoho dôvodov, ktoré nútia podnikateľov predávať ho. Ak hodnota uvedená odhadcom nevyhovuje predajcovi, malo by sa podniknúť niekoľko opatrení na zvýšenie hodnoty spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - podniková dokumentácia;

  • - balík dokumentov na vytvorenie právnickej osoby;

  • - dohody (alebo predbežné dojednania) s distribútormi reklamy, investormi, partnermi.

Návod na použitie

1

Identifikujte hlavné výhody spoločnosti: zákaznícka základňa, uzatvorené dohody s partnermi, dohody s investormi o dlhodobých investíciách atď. Rozhodnite sa skombinovať celú dokumentáciu (skontrolovať zákaznícku základňu, predĺžiť zmluvy s partnermi atď.).

2

Uzavrieť dlhodobé zmluvy s reklamnými agentúrami a médiami o dlhodobej reklame. Zľavy sa spravidla poskytujú na obdobia presahujúce ročnú údržbu. Silná rotácia v predpredajnom čase bude pre predajcu jasnou výhodou. Ponuka by mala odrážať skutočnosť, že spoločnosť má dlhodobé zmluvy s distribútormi reklamy.

3

Splatiť dlhy podniku regulačným orgánom, bankám a súkromným veriteľom. Význam tohto kroku je, že hodnota podniku, ktorý je na pokraji bankrotu, je vždy nižšia ako hodnota rozvíjajúcej sa spoločnosti. Splatné účty teda naznačujú, že spoločnosť je „nad vodou“.

4

Pozvite pracovný tím, aby prešiel na pracovnoprávne vzťahy na základe pracovnej zmluvy. Pracovníci pravdepodobne budú brať toto tvrdenie negatívne. V takom prípade im ponúknite zvýšenie platu za odmietnutie práce na plný úväzok. Pri akvizícii spoločnosti potenciálny kupujúci spravidla uprednostňuje podniky, ktoré majú najnižšie riziko súvisiacich nákladov. Kupujúci sa tak môžu dozvedieť o dlhoch nakúpenej spoločnosti až po prevode práv na spoločnosť. Uzatvorenie zmlúv o poskytovaní služieb umožňuje kupujúcemu byť v pokoji, že zamestnanci spoločnosti sa nedopustia sabotáže a nebudú požadovať, aby nový vlastník splatil staré dlhy.

5

Pokračujte alebo pokračujte v práci na súvisiacich činnostiach. Na ceste k rozvoju podniku často spoločnosť zavádza nové smery činnosti alebo ich radikálne mení. Spoločnosť sa tak transformuje z podniku na skupinu spoločností.

6

Rozdeľte skupinu spoločností podľa smeru a ponúknite ich na predaj osobitne. Celková suma z predaja bude teda vyššia.

Odporúčaná