management

Ako vyhodnotiť efektívnosť

Ako vyhodnotiť efektívnosť

Video: Bratislava sa ráta - Milan Lasica 2024, Júl

Video: Bratislava sa ráta - Milan Lasica 2024, Júl
Anonim

Vyhodnotenie výkonnosti podniku je potrebné pre včasné prispôsobenie strategického riadenia a analýzu presnosti činností. Hlavným cieľom manažmentu je zvýšiť efektivitu podnikania, čo zvyšuje zisk.

Image

Návod na použitie

1

Na hodnotenie podnikovej výkonnosti sa používajú rôzne techniky a porovnávanie možných ukazovateľov. Aplikované metódy sa vyberajú v závislosti od zamerania predmetu štúdia.

2

Najdôležitejšie na vyhodnotenie výkonnosti podniku sú finančné ukazovatele. Závisí od nich ziskovosť a ziskovosť podniku, obrat majetku.

3

Zamestnanci spoločnosti tiež zohrávajú dôležitú úlohu pri výkone podnikania. Úspech podnikania z hľadiska prilákania zákazníkov alebo uvoľnenia výrobkov závisí od kvality vykonanej práce, od jej kvantitatívneho ukazovateľa.

4

Pri hodnotení efektívnosti vášho podnikania by ste mali brať do úvahy aj povesť spoločnosti na trhu. Spoločnosti, ktoré poskytujú vysoké indikátory dobrej povesti, pri hodnotení efektívnosti prakticky nestratia svojich zákazníkov.

5

Za hlavné ukazovatele hodnotenia výkonnosti sa považujú parametre, ktoré vedenie používa na analýzu činnosti spoločnosti. Tieto ukazovatele odrážajú informácie dôležité pre riadenie podniku.

6

Hlavnými faktormi, ktoré odrážajú výkonnosť podniku, sú finančné ukazovatele - zostatky na účtoch, prevádzkové výnosy.

7

Medzi nefinančné ukazovatele ovplyvňujúce hodnotenie výkonnosti patria parametre výkonnosti podniku. Toto je trvanie výrobného procesu, celkový predaj, dynamika zvyšovania alebo znižovania zákazníkov.

8

Systém ukazovateľov, ktoré sledujú prevádzkové a finančné parametre obchodných procesov v rôznych časových rámcoch, pomáha hodnotiť obchodnú výkonnosť. Nevyhodnocujte súčasnú efektívnosť, zanedbávanie minulých období a predpovedanie budúcich ukazovateľov.

9

Systém posudzovania výkonnosti podniku by mal pozostávať z kombinácie krátkodobých a dlhodobých ukazovateľov stavu, ktoré budú monitorovať potenciál rozvoja podnikania.

Odporúčaná