management

Ako identifikovať spotrebiteľa na trhu

Ako identifikovať spotrebiteľa na trhu

Video: Najlepší vianočné trhy 2024, Júl

Video: Najlepší vianočné trhy 2024, Júl
Anonim

Obchodníci a sociológovia často analyzujú spotrebiteľov a ich finančné možnosti. To je často potrebné pre majiteľov obchodných spoločností alebo veriteľov. V každom prípade to musíte urobiť v správnom poradí.

Image

Budete potrebovať

  • - analytické zručnosti;

  • - znalosť spotrebiteľa a špecifických oblastí trhu.

Návod na použitie

1

Zaznamenajte príjmy a výdavky, ktoré spotrebiteľ spravidla spravuje, na základe osobného rozpočtu. Môže to byť finančný plán rodiny, domácnosti alebo jednotlivca, kde je potrebné pripočítať výdavky a príjem na určité obdobie. Takéto rozpočty môžu byť, samozrejme, príliš vysoké alebo obmedzené. V prípade, že náklady a príjmy spotrebiteľa si navzájom zodpovedajú, možno rozpočet nazvať vyrovnaný.

2

Definujte finančné ciele spotrebiteľa. Závisia od predbežných rozhodnutí o veľkých nákupoch (získanie domu, turistický výlet, začatie podnikania), ktoré sa zvyčajne ťažko realizujú iba pomocou bežných príjmov. Spotrebiteľ má vždy obmedzené finančné možnosti a nákup jednej položky môže viesť k odmietnutiu nákupu inej položky. Zohľadňuje sa aj požadované úspory alebo spotrebiteľský úver.

3

Odhadnite očakávaný príjem spotrebiteľa spočítaním všetkých možných zdrojov príjmu. Medzi hlavné patria mzdy za odborné činnosti a ostatné zahŕňajú príjmy z akumulovaného materiálneho stavu alebo racionálneho využívania finančných prostriedkov.

4

Odhad spotrebiteľských výdavkov. Toto je najťažšia časť správania spotrebiteľov na finančných trhoch. Tu musíte preukázať čo najviac vedomostí a zručností o marketingu. Náklady sa prideľujú spotrebiteľským akciám, ako sú nákupy, úvery a úspory.

5

Urobte rozhodnutie o solventnosti spotrebiteľa a vyberte si možnosti podľa očakávaného príjmu: sekundárny alebo prioritný, lacnejší alebo drahší. Je potrebné rozhodnúť, aké výdavky možno znížiť, aby bol spotrebiteľský rozpočet vyrovnaný. V tomto procese musia spotrebitelia čeliť tomu, čo sa nazýva náhradná cena. Je potrebné rozhodnúť, ktoré tovary a služby musí spotrebiteľ odmietnuť, aby si mohol kúpiť iný tovar alebo služby.

Spotrebiteľské správanie.

Odporúčaná