Druhy činností

Ako otvoriť salón krásy

Ako otvoriť salón krásy

Video: Super relaxačné | profesionálny fén | V salóne krásy! | Zvuk na spanie 2024, Júl

Video: Super relaxačné | profesionálny fén | V salóne krásy! | Zvuk na spanie 2024, Júl
Anonim

Prirodzenou túžbou žien je vždy vyzerať krásne, dobre upravené a mladé. Za týmto účelom šetria peniaze a čas. A toto je „stroj na večný pohyb“ v kozmetickom priemysle. Dopyt po kozmetických službách bude vždy, a preto sú salóny krásy a kabinety ziskové podnikanie. Ak chcete otvoriť kozmetický salón, musíte zvážiť nasledujúce body.

Image

Návod na použitie

1

Zhodnoťte situáciu na trhu. V súčasnosti je výhodnejšie otvoriť kancelárie, ktoré ponúkajú celý rad kozmetických služieb. Je lepšie, ak sa kozmetický salón nachádza v tesnej blízkosti kaderníctva alebo fitnescentra.

2

V každom prípade, ak chcete začať pracovať, musíte sa zaregistrovať ako právnická osoba, nájsť miestnosť, ktorá spĺňa požiadavky SES a požiarneho dozoru, a získať povolenie od týchto orgánov. A tiež získať pracovné povolenie od miestnej samosprávy.

3

Existuje niekoľko možností na otvorenie kancelárie.

Akvizícia hotového podnikania. Táto možnosť má svoje výhody: často je lacnejšia ako otváranie slona od nuly; najťažšia fáza, proces tvorby, už zaostáva; k vám prichádzajú stáli zákazníci. Ale mínus je tiež možný: obrázok vytvorený predchádzajúcim vlastníkom. Suma, ktorú ste ušetrili pri nákupe existujúceho salónu, môže ísť do jeho konverzie.

4

Franchising. Týmto spôsobom si kupujete právo niesť meno. Za týmto účelom sa uzavrie dohoda s vlastníkom franšízy, jednorazový peňažný príspevok sa prevedie na spoločnosť ročný odpočet. Nakupujete vybavenie, získavate rady a pokyny od spoločnosti - a budujete svoje podnikanie.

5

Otvorenie kancelárie sami. Ak sa rozhodnete konať nezávisle, dostanete čo najviac informácií o segmente trhu, v ktorom sa rozhodnete pracovať. Poraďte sa s odborníkom alebo získajte školenie. Premýšľajte cez každý detail. Dávajte pozor na izbu. Na začiatok bude postačovať malá miestnosť pri kaderníctve, v obchodnom centre, nákupnom centre v prízemí bytového domu. Urobte jasný výpočet toho, koľko musíte investovať a koľko máte k dispozícii.

6

Nezabudnite urobiť analýzu klientskej základne oblasti, v ktorej plánujete otvoriť kozmetickú kanceláriu. V tejto veci je dôležité všetko: značky automobilov ponechané na dvoroch, úroveň obchodov v oblasti, infraštruktúra atď. Ak ide o priestor na spanie, potom sú klientmi prevažne ženy v domácnosti a dôchodcovia, pre ktorých je dostupnosť dôležitejšia ako prvotriedna služba.

7

Určite konkurencieschopnosť svojho budúceho podnikania: môžete udržať značku vedľa iných salónov, ktoré ste pripravení poskytnúť ako vrchol.

8

Určte úroveň budúceho salónu krásy. Vyberte si súbor služieb podľa potrieb zákazníka a miestnych okolností. Klasická verzia kancelárie „business class“ obsahuje dve zložky: obrazové služby (vizážistka, kaderníctvo, stylistka) a kozmetika. Obrázkové služby zabezpečujú neustály návrat klienta do vašej kancelárie. Kozmetológia je služba spojená s korekciou postavy alebo tváre.

9

Plánujte a navrhujte priestory podľa zvolenej úrovne kabinetu. Vytvorte cenník, vyberte technológiu vybraných služieb.

10

Vypracovať podnikateľský plán. Pamätajte, že hlavnou úlohou vašej kozmetickej kancelárie je priviesť majiteľa, aby prišiel. Kompetentný, správne vypočítaný podnikateľský plán, dobrí remeselníci, dobre vybrané a navrhnuté priestory, moderné vybavenie a vysoký zákaznícky servis sú nevyhnutnými prvkami úspechu.

otvoriť salón krásy

Odporúčaná