Druhy činností

Ako otvoriť internetový obchod

Ako otvoriť internetový obchod

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Vytvorenie internetového obchodu je vhodné nielen pre etablovaných podnikateľov, ale aj pre začínajúcich podnikateľov. Takáto obchodná platforma umožňuje nielen prilákať tok nových zákazníkov, ale je tiež vhodná z hľadiska hospodárstva. Majiteľ nemusí platiť za prácu veľkého personálu, nie je potrebné prenajímať ani kupovať priestory a podnik sám pre vás bude pracovať nepretržite.

Image

Návod na použitie

1

Postarajte sa o technickú stránku problému. Môžete si kúpiť hotový obchod alebo si ho vytvoriť sami. Ak nemáte dostatočné znalosti na to, aby ste mohli stavať stránky od nuly, použite pomoc špeciálnych dizajnérov, ktorých je v sieti viac ako dosť. Okrem toho sa uistite, že vaša firma je legálna a zaregistrujte aspoň IP.

2

Zaplaťte za hosting a zaregistrujte si doménové meno svojho obchodu. Výber hostingovej spoločnosti by sa mal brať veľmi opatrne, pretože stabilita vášho podniku na tom v mnohých ohľadoch závisí. Ak vyberiete názov domény, skúste nájsť možnosť, ktorá charakterizuje vašu firmu. Mimochodom, na internete existujú špeciálne výmeny, na ktorých sú ľudia rôznych profesií pripravení ponúknuť vám veľa zaujímavých možností za malý poplatok.

3

Vytvorte výklad pre svoj obchod. Z dôvodu, že kupujúci nemôže produkt skontrolovať naživo, musíte pre každú položku poskytnúť najpodrobnejšie informácie. Fotografie výrobkov zo všetkých strán, vždy zblízka, opisujú ich hlavné charakteristiky, zadajte názov, výrobcu a hmotnosť (na výpočet nákladov na dodanie). Pokúste sa opísať produkt čo najzaujímavejšie, aby ste ho chceli kúpiť.

4

Vyriešte problém s platbou. Možno, že zákazníci zaplatia za tovar v hotovosti pri dodaní (dobierka, kuriérska služba). Ak chcete pracovať na predplatenom systéme, pripojte k svojmu webu agregátory platieb, ktoré vám umožnia platiť za váš tovar plastovou kartou, bezhotovostnou platbou alebo platenou SMS správou. Okrem toho nie je potrebné zanedbávať elektronické systémy, ako sú WebMoney a Yandex.Money, pretože medzi používateľmi internetu sú veľmi populárne.

5

Vyberte si minimálny počet zamestnancov, ktorí budú opravovať internetový obchod. Budete potrebovať:

- správca, ktorý bude pracovať s klientmi;

- správca systému, ktorý riadi stabilnú prevádzku lokality;

- zamestnanec skladu, ktorý vytvára objednávky a aktualizuje výpredaj;

- vodič dodávky;

- účtovné, vedúce finančné a daňové správy o vašej firme;

Najprv môžete vykonávať všetky tieto funkcie sami, až kým sa nerozrastie zákaznícka základňa. Vedenie účtovníctva môže byť zverené osobitnej spoločnosti, ktorej platby za služby sú podstatne lacnejšie ako mzdy zamestnanca.

6

Prilákať a udržať si zákazníkov. S tým vám pomôže optimalizácia Seo. Je lepšie nájsť lacného špecialistu, ktorý môže propagovať vaše podnikanie v sieti a udržiavať ho na dosiahnutých pozíciách. S cieľom zabezpečiť, aby sa k vám zákazníci vrátili, zabezpečte im najvýhodnejšie podmienky: možnosť bezplatného doručenia, online konzultácie a korešpondencie s klientmi.

Odporúčaná