Druhy činností

Ako sa vysporiadať s osobnou dopravou

Ako sa vysporiadať s osobnou dopravou

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl

Video: Priebeh skúšky k vedúcemu cestnej nákladnej a osobnej dopravy 2024, Júl
Anonim

V ruských mestách je hlavnou formou verejnej dopravy taxi na pevnej trase alebo jednoducho „mikrobusy“. V populácii sú veľmi populárne, preto osoba, ktorá vlastní pasažierov alebo minibus, má možnosť zapojiť sa do prepravy cestujúcich a zarobiť si na nej peniaze.

Image

Budete potrebovať

  • - cestujúci „Gazelle“ alebo mikrobus inej značky;

  • - Vodičský preukaz s otvorenou kategóriou D (váš alebo najatý vodič).

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, či sa chcete zapojiť do medzimestskej alebo mestskej osobnej dopravy. Aké nevýhody a výhody obidvoch druhov dopravy konzultujte so skúsenými vlastníkmi taxíkov na pevnej trase alebo s vodičmi medzimestských osobných automobilov.

2

Zvážte aj otvorenie novej trasy. Z tohto dôvodu bude samozrejme potrebovať viac času, ako aj koordináciu v administratíve a dopravnej polícii. Pre novú medzimestskú trasu je potrebná aj koordinácia miestnych orgánov obecnej formácie počiatočných a koncových bodov trasy, ako aj koordinácia správy autobusovej a autobusovej stanice.

3

Zaregistrujte svoju spoločnosť ako živnostník (individuálny podnikateľ) alebo LLC (spoločnosť s ručením obmedzeným). Pri registrácii podniku primerane posudzujte možné riziká. Jednotlivý podnikateľ zodpovedá svojim potenciálnym veriteľom svojim majetkom a LLC riskuje iba autorizovaný kapitál (minimálna veľkosť 10 000 rubľov).

4

Získajte licenciu od miestneho ministerstva dopravy. Ak ju chcete získať, musíte poskytnúť niekoľko dokumentov:

1) žiadosť o licenciu (táto žiadosť by mala obsahovať: mená, právnu formu a umiestnenie - v prípade právnickej osoby úplné údaje z cestovných pasov pre jednotlivých podnikateľov, druh činnosti, ktorú majú v úmysle vykonávať);

2) kópie zakladajúcich dokumentov a doklad potvrdzujúci skutočnosť, že v právnom subjekte je v jednotnom štátnom registri právnických osôb zaznamenaný záznam právnickej osoby, pre jednotlivého podnikateľa kópiu PSRN (osvedčenie o štátnej registrácii);

3) kópiu osvedčenia o registrácii u daňového úradu;

4) kópiu vodičského preukazu alebo práv vodičov, ktorí pre vás budú pracovať;

5) kópie dokumentov potvrdzujúcich, že úradníci právnickej osoby zodpovední za zaistenie bezpečnosti cestnej premávky dostali príslušné osvedčenie;

6) zoznam a informácie o automobiloch alebo automobiloch;

7) prijatie platby za poplatok v pokladni za získanie licencie.

5

Rozhodnite o spôsobe práce a dĺžke pracovného dňa. Tu berte do úvahy špecifiká vašej trasy (mesto alebo medzimestskú dopravu) a dočasnú potrebu prepravy cestujúcich.

Venujte pozornosť

Výhodným časom na prepravu osôb v meste je interval od 6, 00 do 10, 00 ráno a od 16, 00 do 20, 00.

Užitočné rady

Vodiči na krátkych trasách (mestských) sa viac odbočujú a prepravujú viac ľudí.

ako sa vysporiadať s prepravou

Odporúčaná