obchodné

Ako si prenajať firmu

Ako si prenajať firmu

Video: New BMW 7 2020 😱 2024, Jún

Video: New BMW 7 2020 😱 2024, Jún
Anonim

Podľa niektorých analytikov nemá pojem „nájomné podnikanie“ žiadne právo na existenciu. Koniec koncov, je ľahké predpokladať, že je lepšie rozvinúť výnosné podnikanie a nedávať ho nesprávnym rukám, obsah iba s malým percentuálnym odpočtom. Počet návrhov na prenájom ukončeného podnikania na realitnom trhu však neustále rastie.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte oblasť činnosti, v ktorej chcete rozvíjať svoje podnikanie. Najčastejšie si prenajímajú hotely, kaviarne, sauny, salóny krásy, atď.

2

Pozorne si prečítajte ponuky vo vašom meste. Môžete tak urobiť na obchodných fórach, výveskách, mestských portáloch. Vypočítajte, či je cena prenájmu primeraná.

3

Požiadajte prenajímateľa, aby predložil finančnú správu za posledné obdobie práce, aby sa určila ziskovosť podniku.

4

Pozrite sa na nájom. Konkrétne, ako sa práva a povinnosti rozdeľujú v prípade požiaru, povodní alebo iných okolností, ktoré sú mimo kontroly nájomcu.

5

Diskutujte o problémoch s ubytovaním u prenajímateľa. Existujúci podnik sa často prevádza so zamestnancami. V závislosti od podmienok zmluvy ju však môžete opustiť alebo odvolať prijatím odborníkov podľa vlastného uváženia.

6

Podpíšte zmluvu so zoznamom majetku, ktorý vám bol prevedený na použitie. Dokument musí byť vyhotovený v dvoch exemplároch, z ktorých jeden je následne uložený u vás.

7

Ak plánujete kúpiť ďalšie vybavenie, ako napríklad solárium pre salón krásy alebo minipranie pre centrum pneumatík, skúste zvoliť mobilné modely. Vzhľadom k tomu, prenajímateľ nebude kompenzovať tieto náklady. V budúcnosti môžete otvoriť svoj vlastný podnik alebo predať zariadenie na sekundárnom trhu.

Venujte pozornosť

Nájomné pri uzavretí takejto dohody sa obvykle účtuje za dva mesiace: prvý a posledný.

Vyplatí sa prenajať si firmu, iba ak si vyžaduje použitie drahého vybavenia, na ktorého kúpu momentálne nemáte prostriedky. V opačnom prípade to nebude pre vás výhodné.

Tento typ podnikateľskej činnosti by sa mal považovať za dočasné prekládkové obdobie, počas ktorého si budete rozvíjať manažérske zručnosti, získavať pracovné skúsenosti a akumulovať sumu dostatočnú na otvorenie svojej vlastnej spoločnosti. Preto je vhodné uzavrieť zmluvu na 1 rok s možnosťou predĺženia.

Užitočné rady

Náklady na prenájom podniku zahŕňajú platbu za využitie obsadeného priestoru, odpisy vybavenia, prítomnosť nahromadenej klientskej základne, technický stav priestorov, teritoriálne umiestnenie a ďalšie. Na stanovenie primeranosti výšky budúcej transakcie porovnajte tieto parametre s trhovými cenami.

Odporúčaná