obchodné

Ako otvoriť obchod so športovým tovarom

Ako otvoriť obchod so športovým tovarom

Video: Prečo 0,99€ a nie 1€? 2024, Júl

Video: Prečo 0,99€ a nie 1€? 2024, Júl
Anonim

Nápady na zdravý životný štýl a aktívne športy sa stávajú čoraz obľúbenejšími. Preto nie je prekvapujúce, že vždy existuje dopyt po obchodoch so športovým tovarom. Je dôležité riadiť sa konkrétnym plánom na otvorenie tohto typu podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - partneri;

  • - podnikateľský plán;

  • - počiatočný kapitál;

  • - dokumentácia;

  • - priestory;

  • - tovar;

  • - zamestnanci;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Vytvorte si obchodný plán pre svoj budúci športový obchod. Zistite, o čo športovci majú najväčší záujem v mieste vášho bydliska. Musíte jasne vidieť základnú koncepciu vášho podniku. Predpokladajme, že okolo budúceho obchodu je veľa telocviční, potom bude vhodné vytvoriť obchod so športovou výživou a špeciálne vybavenie. Ak žijete na severe krajiny, potom budú potrebné lyže, snowboardy, sane, vybavenie pre nich atď.

2

Prilákajte partnerov na začatie podnikania, najlepšie zo športoviska. Bude to ďalekozraký krok, pretože tréneri alebo športovci poznajú špecifiká tohto prostredia a tiež majú kontakty a známy v športovom svete. Pomôže to prilákať viac návštevníkov, čo ovplyvní návratnosť a ziskovosť firmy.

3

Zhromaždiť počiatočný kapitál na nákup (prenájom) priestorov a spustenie projektu. Spravidla potrebujete na otvorenie malého športového obchodu asi 1 500 000 - 2 000 000 s. Cena sa bude líšiť v závislosti od veľkosti miestnosti, ako aj od počtu výkladov, políc, políc. Samozrejme, všetko záleží opäť na špecifikách obchodu a tovaru, ktorý budete predávať. Tieto peniaze sú potrebné aj pre registračné pokladnice s čiarovými kódmi, systémy proti crackerom a dokumenty na organizovanie podnikania.

4

Pred otvorením predajne vykonajte celý rad akcií. Nájom pracovníkov. Budete potrebovať predajcov, čistiace prostriedky, správcu a strážcov. Strávte organizovanú reklamnú kampaň. Všetko bude závisieť od vášho počiatočného kapitálu pre umiestnenie. Nezabudnite si objednať nejaké farebné billboardy a umiestniť ich blízko začiatočného bodu. Zvážte oznámenie v miestnych komerčných novinách.

Venujte pozornosť

V predvečer otvorenia športového obchodu uskutočnite rozsiahlu PR kampaň. Môže existovať niekoľko možností: obrovské zľavy, cenný darček, zľava 30% atď. Ukážte svoju fantáziu a môžete získať veľa verných pravidelných zákazníkov.

Užitočné rady

V počiatočnej fáze podnikania by ste sa nemali pokúšať pokryť všetky oblasti športu a kúpiť si za ne tovar. Je lepšie sústrediť sa na niekoľko tém a potom rozšíriť svoje podnikanie. Nárast sortimentu takmer vždy zaručuje prílev nových zákazníkov.

Podnikateľské nápady. Obchod so športovým tovarom

Odporúčaná