obchodné

Ako otvoriť obchod s mäsom

Ako otvoriť obchod s mäsom

Video: Obchod s bilym masem 2 2024, Júl

Video: Obchod s bilym masem 2 2024, Júl
Anonim

Tí, ktorí sa usilujú organizovať svoje podnikanie, nie bez dôvodu, radšej začnú podnikať na trhu s potravinami. Otvorenie vlastného malého ziskového podnikania na výrobu a spracovanie mäsových výrobkov si nevyžaduje značné investície a kvalita výrobkov takejto mäsovej dielne môže konkurovať veľkým výrobcom.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si vhodné miesto pre dielňu. Podľa hygienických predpisov by sa výroba mäsa nemala nachádzať v obytných priestoroch, v bývalých materských školách alebo v domovoch pre odpočinok. Poraďte sa s odborníkom pôsobiacim v mäsovom priemysle, ktorý vám pomôže pri výbere miestnosti, pričom sa zohľadnia zvláštnosti výroby.

2

Vo vybranej miestnosti uveďte miesto, kde sa suroviny budú skladovať, rozmrazovať a pripravovať na spracovanie. V dielni by mala byť výrobná miestnosť na zostavovanie mletého mäsa, tepelná komora, sklad a umývadlo na vratné balenie. Vybavte kanceláriu domácnosti s kúpeľňou, šatňou, sprchami, miestom na uloženie pracovných odevov.

3

Ak dávate prednosť rýchlemu začatiu podnikania, vyberte monoblok, ktorý je akýmsi mini-workshopom v malom kontajneri. Takýto obchod s mäsom už bol navrhnutý tak, aby zohľadňoval požiadavky zdravotníckych a epidemiologických služieb. Prenajať pozemok, priniesť potrebnú komunikáciu monobloku. Toto riešenie je najvhodnejšie pre vidiecke oblasti.

4

Kúpiť alebo prenajať zariadenie pre mäsiarstvo. Chladnička s optimálnym objemom 6 metrov kubických. m by mali byť navrhnuté na týždenné dodávky surovín. Budete tiež potrebovať kontajnery na skladovanie a spracovanie mäsových výrobkov, nástrojov na spracovanie mäsa a iného zariadenia, vrátane krájacích stolov.

5

Prijímanie zamestnancov na plný úväzok: technolog, mäsiar na porciovanie jatočných tiel a vykosťovanie mäsa, účtovník, špeditér a pomocní pracovníci. Zloženie pracovníkov sa môže líšiť a určuje sa pri zohľadnení rozsahu výroby. Ak je to možné, zvážte kombináciu pracovných funkcií.

6

Uzatvárať zmluvy o dodávke surovín. Pre malú mäsovú výrobu je výhodnejšie obchodovať s malými jednotlivcami alebo poľnohospodárskymi podnikmi. Zabezpečiť tiež povinné overovanie zakúpených výrobkov lekárom alebo veterinárnym sanitárnym laboratóriom na trhu. Teraz môže váš mäsiarstvo začať pracovať.

otvorenie mäsiarstva

Odporúčaná