Druhy činností

Ako otvoriť nový typ aktivity

Ako otvoriť nový typ aktivity
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť nový typ činnosti, ktorý nie je obsiahnutý v zakladajúcich dokumentoch, musíte vyplniť žiadosť vo formulári p14001. Malo by sa zaslať daňovému úradu. Registračný orgán vykoná zmeny v informáciách, ktoré sú uvedené v zjednotenom štátnom registri o vašej spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - formulár žiadosti vo forme P14001;

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - All-ruský klasifikátor aktivít.

Návod na použitie

1

Zoberte formulár žiadosti o zmenu a doplnenie informácií o právnickej osobe obsiahnutých v zjednotenom štátnom registri. Na prvej stránke schváleného formulára zadajte názov daňového úradu v mieste vašej spoločnosti a kód registračného úradu.

2

Celé meno vašej organizácie napíšte v ruštine v súlade s chartou alebo inými ustanovujúcimi dokumentmi. Uveďte osobné údaje fyzickej osoby, ak je právnou formou spoločnosti fyzická osoba.

3

Zadajte hlavné štátne registračné číslo svojej spoločnosti v súlade s osvedčením o štátnej registrácii, ktoré vám bolo vydané pri vytvorení spoločnosti. Uveďte dátum, ku ktorému bolo číslo pridelené.

4

Identifikačné číslo platiteľa dane napíšte v súlade s osvedčením, kód príčiny registrácie na daňovom úrade ako platiteľ dane podľa Vami vybraného systému.

5

Na druhej strane formulára žiadosti začiarknite políčko v odseku 2.13 „Informácie o druhoch hospodárskej činnosti“. Na hárku H formulára uveďte názov vašej spoločnosti. Vyberte si zo všetkých ruských klasifikátorov typov hospodárskej činnosti kód, ktorý je vhodný pre povolanie, ktoré sa rozhodnete vo vašej organizácii implementovať. Zadajte ho do prvého stĺpca tabuľky. Do druhého stĺpca napíšte názov typu aktivity.

6

Nezabúdajte, že prvá vec, ktorú musíte napísať, je druh činnosti, ktorú už robíte, ak nedošlo k zmene. Kód podľa vyššie uvedeného klasifikátora sa musí zadať tak, aby boli napísané najmenej tri číslice.

7

Ak otvárate viac ako desať druhov aktivít, vyplňte 2 listy aplikácie, ak je to viac ako dvadsať - 3 listy atď.

8

Zdanenie podľa druhu činnosti závisí od zvoleného systému. Ak uprednostňujete platenie daní podľa vytvoreného druhu ekonomickej činnosti podľa zjednodušeného systému, urobte vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém a preneste ho daňovému úradu. Prechod na „impute“ alebo všeobecný systém sa vykonáva zodpovedajúcim spôsobom.

  • Otvorenie nového OKVED
  • otvorené aktivity

Odporúčaná