obchodné

Ako otvoriť hodnotiacu spoločnosť

Ako otvoriť hodnotiacu spoločnosť

Video: Nová predajňa na sídlisku 2024, Júl

Video: Nová predajňa na sídlisku 2024, Júl
Anonim

Profesia odhadcu je úplne nová, objavila sa v našej krajine v 90. rokoch, keď sa začali rozvíjať trhové vzťahy. V súčasnosti hodnotiace spoločnosti aktívne získavajú na sile a sú pomerne výnosnou oblasťou podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť spoločnosť pre hodnotenie, musíte sa najprv stať odborníkom v tomto odbore sami. Medzi profesionálne požiadavky na odhadcu patrí vysokoškolské vzdelanie, lepšie ako ekonomické. Okrem toho musíte získať ďalšie odborné vzdelanie v oblasti „Oceňovanie podnikov“. V budúcnosti, keď bude pracovať ako odhadca, bude potrebné zvyšovať kvalifikáciu každé tri roky. Existujú aj požiadavky na biografiu odhadcu. To je absencia neodhaleného alebo nedokončeného záznamu o trestnom čine pre hospodársky trestný čin, ako aj pre každý trestný čin strednej závažnosti alebo zvlášť závažný trestný čin.

2

Upozorňujeme, že v súčasnosti sa jednotlivec, ktorý pracuje v hodnotiacej spoločnosti na základe zmluvy alebo ako samostatný podnikateľ, môže zapojiť do oceňovania. V súčasnosti nie je potrebné získať povolenie na vykonávanie oceňovacích činností. Zodpovednosť za kvalitu hodnotenia sa však sprísnila. Ak bola predtým hodnotiaca spoločnosť zbavená licencie na jeden rok na zlé hodnotenie, teraz odhadca, ktorý vykonal prácu s porušením, nebude môcť pracovať v tejto oblasti.

3

Nezabudnite však, že všetci odhadcovia musia byť v jednej zo samoregulačných organizácií (SRO). Ak sa chcete pripojiť, musíte splniť požiadavky zákona. Činnosti každého znalca musia byť okrem vzdelania poistené najmenej na 300 tisíc rubľov. Čím vyššie je pokrytie, tým lepšie. Pri vstupe do SRO musíte zaplatiť vstupný poplatok a príspevok do kompenzačného fondu (najmenej 30 000 rubľov). Je vytvorený s cieľom kompenzovať spotrebiteľovi škody spôsobené nesprávnym hodnotením.

4

Pri otváraní hodnotiacej spoločnosti majte na pamäti, že v jej zamestnancoch by mali byť najmenej dvaja odhadcovia. V súčasnosti stanovujú požiadavky na oceňovacie spoločnosti zákazníci. Napríklad banky pracujú iba s akreditovanými znalcami, čo znamená, že sa budete musieť prispôsobiť. Vo veľkých mestách by sa mal personál hodnotiacej spoločnosti skladať najmenej z piatich ľudí, čo sú požiadavky zákazníkov. Upozorňujeme, že uprednostňujú sa tie hodnotiace spoločnosti, ktoré okrem zodpovednosti svojich zamestnancov poistili aj zodpovednosť právnickej osoby, ktorej sa podľa zákona možno vyhnúť.

ako sa stať odhadcom

Odporúčaná