Druhy činností

Ako otvoriť klenotnícke oddelenie

Ako otvoriť klenotnícke oddelenie

Video: The Path Less Paved | SHIMANO 2024, Júl

Video: The Path Less Paved | SHIMANO 2024, Júl
Anonim

Klenotnícke oddelenie je jedným z najdostupnejších spôsobov otvorenia podniku pre začínajúceho podnikateľa. Nedostatok skladovateľnosti tovaru, obchodné rozpätie v závislosti len od vás, široká škála sortimentných riešení sú len niektoré z výhod tohto podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - obchodné vybavenie.

Návod na použitie

1

Nájdite pasáž a sľubné miesto pre svoje oddelenie. Ak chcete začať podnikať, vo veľkom nákupnom centre bude dostatok stojanov alebo vitrín. Výbava a výzdoba vášho oddelenia by mali byť vyrobené v duchu minimalizmu, aby nedošlo k preťaženiu vizuálneho dosahu. Dbajte na správne osvetlenie a dostatok zrkadiel.

2

Nájdite dodávateľov pre svoje oddelenie. Ak už máte nejaké skúsenosti, môžete skúsiť získať licenciu nejakej značky šperkov. Potom automaticky vyriešite problémy so zariadením, propagáciou a včasnou dodávkou produktov. Budete však nútení pracovať s pevnou maržou a predávať iba výrobky tejto značky, ale namiesto toho sa pokúste vytvoriť tzv. „Košík značiek“. Nakupujte výrobky od rôznych dodávateľov v malých dávkach, vytvorte si vlastné štylistické zmesi a vytvorte originálny sortiment.

3

Venujte osobitnú pozornosť merchandisingu. 50% úspechu vášho podnikania závisí od správneho rozloženia. Nerozpíchajte konzoly a police, ale nevytvárajte efekt poloprázdnych vitrín. Hmatové pocity sú mimoriadne dôležité pre kupujúcich šperkov, preto je žiaduce, aby sa klient mohol dotknúť väčšiny sortimentu. Pod pohár umiestnite iba najmenšie alebo najcennejšie predmety. Mnoho klenotníctva používa princíp farebného displeja. Zvážte túto metódu, pretože kupujúci často vyberá šperky pre určité oblečenie. Môžete však použiť aj štylistické kombinácie. Pretože veľa kupujúcich robí takéto nákupy na základe impulzov, jednoducho tým, že vidí svoju obľúbenú kombináciu vecí.

4

Zamestnancom poskytnite jasné pokyny a ďalšie školenie. Pokúste sa vybrať predajcov so zmyslom pre štýl (to je ľahké skontrolovať v rozhovore). Uistite sa, že majú dokonalú manikúru, pretože konzultanti veľmi často pomáhajú klientom upevňovať šperky.

Venujte pozornosť

Venujte pozornosť kvalite materiálov, ktoré tvoria šperky vo vašom oddelení. Napríklad lacný plast môže mať nielen nepríjemný zápach, ale môže tiež spôsobiť alergiu na kupujúceho.

Užitočné rady

Držte krok s módnymi trendmi. Napríklad, ak pred niekoľkými rokmi boli brošne irelevantné, dnes je to jeden z hlavných trendov. Brož môže byť naviac pripevnená k manžetám alebo opasku. Ponúknite svojim zákazníkom podobné riešenia.

Odporúčaná