obchodné

Ako otvoriť paintball klub

Ako otvoriť paintball klub

Video: Go Kart Paintball Battle 2024, Júl

Video: Go Kart Paintball Battle 2024, Júl
Anonim

Paintball kluby sa zvyčajne otvárajú s cieľom poskytovať služby pre organizovanie aktívneho trávenia voľného času pre všetkých. Vzhľadom na to, že hra paintball má tímový charakter, veľké spoločnosti ju často používajú na organizovanie teambuildingových školení alebo ako firemné súťaže medzi zamestnancami. Tento druh rekreácie sa stáva čoraz obľúbenejším u ľudí, ktorí chodia so svojimi rodinami a priateľmi a uprednostňujú aktívnu zábavu. Napriek rastúcej konkurencii a správnemu prístupu môže paintball podnik priniesť dobrý výnos.

Image

Návod na použitie

1

Svoj klub môžete zaregistrovať ako spoločnosť s ručením obmedzeným alebo sa stať samostatným podnikateľom. Okrem toho existuje možnosť nákupu franšízy známej značky paintball. Vytvorenie firmy zakúpením franšízovej licencie je spravidla lacnejšie.

2

Plocha, na ktorej sa budú hry konať, by mala byť najmenej 2000 m2. Optimálna poloha je miesto 30-40 minút jazdy od mesta s pohodlným vchodom. Paintball klub môže byť umiestnený ako súčasť športového areálu, rekreačného strediska alebo penziónu. Hry sa konajú vonku (vo väčšine prípadov) aj vo vnútri. Táto oblasť by mala byť oplotená, aby sa predišlo riziku, že sa náterové gule dostanú náhodným ľuďom.

3

Poskytnite samostatné miesto na výučbu a vydávanie herného vybavenia. Vybavte šatne a sprchy. Dodatočné vybavenie v podobe prístreškov a iného umelého prostredia, ako aj infraštruktúra pre rekreáciu (kaviarne, ubytovanie, grilovanie, kúpanie a rybolov, strážené parkovisko) zlepší atraktivitu klubu v očiach návštevníkov.

4

Budete potrebovať 10-20 súprav herných zariadení: poloautomatické zbrane, uniformy, ochranné masky. Okrem toho by sa mali zohľadniť náklady na získanie želatínových guličiek farieb, oxidu uhličitého, dusíka alebo tlakových fliaš. Nesnažte sa šetriť kvalitu vybavenia, napr Ste zodpovední za bezpečnosť svojich zákazníkov.

5

Zamestnanci paintballového klubu tvoria manažéri, inštruktori a rozhodcovia pre súťaže medzi tímami. V priemere je počet požadovaných zamestnancov 5 až 6 osôb. Zamestnanci sú často prijímaní spomedzi študentov, ktorí sami sú nadšení z hry paintball.

Užitočné rady

Pri vypracúvaní podnikateľského plánu by sa mala zohľadniť sezónna povaha hry (v zime sa výrazne znižuje počet návštevníkov paintballových klubov) a nerovnomerné rozdelenie obsadenia herného územia počas týždňa.

Odporúčaná