obchodné

Ako otvoriť pivnú reštauráciu

Ako otvoriť pivnú reštauráciu

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Piváreň - formát je mimoriadne populárny. Je dosť demokratický, aby prilákal veľké množstvo hostí. Na druhej strane, hostia týchto zariadení nie sú ochotní šetriť - priemerný účet v krčmách je celkom slušný. Tí, ktorí sa rozhodli otvoriť reštauráciu v tomto cenovo výhodnom formáte, musia rozhodnúť iba o koncepte - a môžete začať pracovať.

Image

Návod na použitie

1

Hlavnou vecou v pivárni je pivo. Rozhodnite sa, aký nápoj budete predávať. Môžete si priniesť pivo v sudoch alebo si zorganizovať vlastný pivovar. Ďalšou možnosťou je uzavrieť dohodu so pivovarmi, ktoré už pôsobia vo vašom meste. Môžu pre vás pripraviť špeciálny značkový nápoj alebo ponúknuť tucet vlastných odrôd. „Živé“ čerstvé pivo je medzi znalcami stabilne žiadané.

2

Ak sa špecializujete na čapované pivo, zakúpte si požadovaný počet chladičov, nainštalujte veže s žeriavmi, ktoré zodpovedajú počtu odrôd, ktoré sa budú prezentovať vo vašej reštaurácii. Ak okrem plnenia do fliaš plánujete variť pivo, budete potrebovať aj systém na čistenie vody.

Pivovar na kľúč nainštalujú výrobcovia zariadení, vyškolia aj personál a vydajú zoznam receptov. Vyhľadajte súradnice dodávateľov na špecializovaných výstavách a v priemyselných časopisoch.

3

Premýšľajte nad konceptom svojho budúceho piva. Väčšina z týchto zariadení porazila tému írskych barov, nemeckého alebo českého piva. Populárny je aj formát športového baru. Interiér, menu, programy vašej inštitúcie, ako aj suma, ktorú musíte na projekt minúť, budú závisieť od zvolenej koncepcie.

4

Postarajte sa o interiér. Formát piva znamená veľké množstvo zaujímavých „čipsov“ - návštevníci barov a reštaurácií netolerujú minimalizmus a prázdne steny. Budete potrebovať plagáty, šálky, ozdobné jedlá, obrazy a fotografie zodpovedajúcich tém a všetko, čo vytvorí obraz vašej inštitúcie.

Plazmové panely musia byť zakúpené pre športový bar - zápasy musia byť zreteľne viditeľné odkiaľkoľvek v miestnosti. Niektoré bary dokonca vybavujú toalety televízormi, aby si fanúšikovia nevynechali ani jediný okamih dôležitého zápasu.

5

Vyzdvihnite zamestnancov. Upozorňujeme, že fluktuácia zamestnancov v baroch je vysoká. Ak teda plánujete sieť prevádzok, budete potrebovať personálneho manažéra, ktorý bude neustále monitorovať trh práce. Nájdite kuchárov so skúsenosťami v pivovarníckych reštauráciách. Ak plánujete variť pivo, budete potrebovať pivovarníka šéfkuchára.

6

Vytvorte menu. Základom ponuky pivnej reštaurácie sú občerstvenia, teplé i studené. Potrebujete však výber vydatných jedál. Zoznam dezertov môže byť veľmi krátky. Nie je potrebné striktne dodržiavať národnú kuchyňu, aj keď je vaša inštitúcia navrhnutá vhodným spôsobom. Zahrňte kulinárske zásahy do zoznamu jedál.

V reštauráciách Brasserie sú vynikajúce mexická, ruská a americká kuchyňa. Hlavným princípom ponuky sú výdatné jedlá, objemné porcie a viac mäsa.

Užitočné rady

Väčšina reštaurácií funguje v strednom a strednom plus cenovom formáte. Neusilujte sa o segment vysokej ceny - počet potenciálnych návštevníkov týchto reštaurácií je veľmi obmedzený. Výklenok lacných prevádzok je však takmer zadarmo a existuje veľa spotrebiteľov. Možno sa tento formát stane vaším „čipom“.

Odporúčaná