obchodné

Ako otvoriť cestnú kaviareň

Ako otvoriť cestnú kaviareň

Video: COFFICE?! Najlepšie kaviarne na prácu v Prahe. 2024, Júl

Video: COFFICE?! Najlepšie kaviarne na prácu v Prahe. 2024, Júl
Anonim

Ak chcete otvoriť cestnú kaviareň, musíte nájsť tekutú budovu, ktorá spĺňa všetky potrebné požiadavky. Špecifickosť formátu naznačuje, že by sa mala nachádzať v blízkosti rušnej diaľnice, pretože významnú časť hostí v kaviarňach pri ceste tvoria spontánni návštevníci.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - koncepcia;

  • - priestory;

  • - projektový projekt;

  • - vybavenie;

  • - personál;

  • - výrobky.

Návod na použitie

1

Navrhnite koncept stravovania. Nemali by ste predpokladať, že cestná kaviareň nie je reštaurácia, takže marketingové zákony tu nefungujú. Aby vaša inštitúcia mala dobrý obrat kresiel, je potrebné dôkladne vypracovať preferencie cieľovej skupiny. Na základe toho by mal koncept nájsť odraz vzťahu medzi menom, interiérom, menu, službou atď. Inými slovami, tento dokument je opisnou súčasťou vášho budúceho podnikania, ak sa vám páči - nápad.

2

Vytvorte podnikateľský plán. Odporúča sa to urobiť po výbere miestnosti, ale pred prijatím konečného rozhodnutia. V skutočnosti by sa mal lízing podpísať, keď už sú platby uskutočnené. Bez nich vaša kaviareň nezostane nič iné ako fantázia. Podnikateľský plán musí obsahovať výrobné, finančné a marketingové časti. Ak potrebujete prilákať vypožičané prostriedky - priložte investičný plán. Dôveru serióznych investorov môže inšpirovať iba správne navrhnutý podnikateľský plán.

3

Pozvite zástupcov dohľadu na radu. Platí to najmä vtedy, ak v tomto mieste nebolo stravovacie zariadenie. Odborníci z Rospotrebnadzor a požiarna inšpekcia pomôžu určiť technickú časť prípravy priestorov, prípadne to oznámia dodávateľovi. Po tejto ceste bude potom ľahšie získať povolenie.

4

Pokračujte v opravovaní. Technickému ošetreniu by vždy malo predchádzať kozmetické ošetrenie, nemalo by zostať nevybavené „pre neskoršie“ práce. Po dokončení opravy si objednajte technologické vybavenie a nábytok. Na konci tejto fázy získajte potrebné povolenia na otvorenie inštitúcie a predloženie dokladov na vydanie alkoholu.

5

Nájdite kuchára a navrhnite menu. Cestná kaviareň by mala ponúkať väčšinou jednoduché, kvalitné domáce jedlá a obsahovať chutné, ale jednoduché jedlá z hľadiska technológie varenia v ponuke. Finančný problém nie je na poslednom mieste: tieto jedlá by nemali byť drahé.

6

Prenájom ostatných zamestnancov. Predbežným prijatím do zamestnania by malo byť zostavenie personálu a vypracovanie popisu práce. Nesnažte sa šetriť na mzdách. Ako ukazujú skúsenosti, je lepšie ich nastaviť na priemernej úrovni pre vaše mesto. Ak je mzdový fond neúnosným bremenom pre rozpočet kaviarne, zabezpečte konštantné a variabilné časti, tj pevný plat a systém prémií.

7

Premýšľajte nad spôsobmi vonkajšej reklamy. Ak je to možné, objednajte si billboardy alebo aspoň „bannery“. Rozvíjajte propagácie naprieč marketingom. V tomto prípade to znamená krížovú výmenu potenciálnych zákazníkov so spoločnosťami nachádzajúcimi sa v bezprostrednej blízkosti vašej kaviarne, napríklad s benzínovými pumpami atď. Pre stravovacie zariadenia všetkých formátov bez výnimky je účinná propagácia mimoriadne dôležitá, bez toho, aby bolo ťažké priniesť reštauráciu alebo kaviareň do zóny prerušenia.,

projekt cestnej kaviarne v roku 2018

Odporúčaná