Druhy činností

Ako otvoriť psychologickú konzultáciu

Ako otvoriť psychologickú konzultáciu

Video: Webinár #42 - Špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby a IVP na rázcestí medzi integráciou a inklúziou 2024, Júl

Video: Webinár #42 - Špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby a IVP na rázcestí medzi integráciou a inklúziou 2024, Júl
Anonim

Psychologická pomoc už dávno nie je ničím exotickým. Každý rok je stále viac ľudí, ktorí sa v ťažkých životných situáciách obracajú na psychológa. V tejto oblasti platia rovnaké zákony ako v iných podnikoch, existujú však určité zvláštnosti. Je potrebné ich zohľadniť, aby bola vaša kancelária atraktívna pre potenciálnych zákazníkov.

Image

Budete potrebovať

  • - diplom psychológa;

  • - osvedčenie o samostatnej pracovnej činnosti;

  • - miestnosť.

Návod na použitie

1

Svoju súkromnú psychologickú konzultáciu môžete otvoriť rovnakým spôsobom ako akékoľvek iné podnikanie. Zamyslite sa však nad tým, či najprv pracovať v škole alebo v sociálnej inštitúcii, aby ste si získali potrebnú dôveryhodnosť. Dôvera klienta je pre psychológa veľmi dôležitá. Ak chcete zistiť, či je takáto služba potrebná v rehabilitačnom stredisku alebo v zariadení pre bezdomovcov, obráťte sa na oddelenie sociálneho zabezpečenia. Ak máte príslušný diplom, môžete pracovať ako v trvalom štáte, tak na základe dočasnej dohody.

2

Obráťte sa na miestnu správu a získajte osvedčenie o samostatnej zárobkovej činnosti. Autonómne a obchodné inštitúcie majú možnosť uzatvárať zmluvy o poskytovaní určitých služieb s jednotlivými podnikateľmi. Preto vám takéto osvedčenie neublíži, aj keď sa rozhodnete dočasne pracovať v sociálnej inštitúcii. O to viac je potrebné otvoriť súkromnú kanceláriu.

3

Nájdite izbu. Môže sa prenajať alebo kúpiť. Je veľmi užitočné zistiť, či vo vašej dedine existuje kancelársky podnikateľský inkubátor a podmienky, za ktorých sa tam môže dostať začínajúci podnikateľ. Toto možno nájsť napríklad na ministerstve hospodárstva miestnej správy alebo vo fonde na podporu prípadných malých a stredných podnikov. Podmienkou je spravidla príprava podnikateľského plánu. Bude to nejaký čas trvať, ale môžete získať serióznu podporu vo forme prednostného prenájmu dobre udržiavaných priestorov a prednostných právnych a účtovných služieb.

4

Ak ste sa nedostali do obchodného inkubátora, prenajmite si izbu a opravte ju. Vaši budúci zákazníci by sa mali cítiť pohodlne. Uistite sa, že máte kanceláriu pre individuálne a skupinové kurzy. Maľujte steny upokojujúcimi farbami a vyberte si pohodlný nábytok.

5

Postarajte sa o reklamu. Umiestňujte reklamy do miestnych médií a na webové stránky. Mediálna reklama pre vás môže byť bezplatná. Napríklad si môžete ponechať nadpis „Poradenstvo psychológa“ v novinách alebo v rozhlase. Takéto materiály zvyšujú hodnotenie publikácie, takže je možné, že dostanete takúto príležitosť.

6

Otvorte svoju stránku na internete, zadajte svoje kontakty. Môžete tiež vytvoriť špeciálny formulár, aby vaši potenciálni zákazníci mohli položiť otázku a môžete im dať odpoveď. Získate tak príležitosť vytvoriť si okruh zákazníkov, ktorí v budúcnosti budú vaše služby neustále využívať a priťahujú svojich priateľov do kancelárie.

ako otvoriť psychologickú kanceláriu

Odporúčaná