Obchodné riadenie

Ako otvoriť doučovacie centrum

Ako otvoriť doučovacie centrum

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl
Anonim

V očakávaní záverečných certifikačných skúšok (GIA a EGE), ako aj prijímacích skúšok na niektorých univerzitách v krajine sa rodičia študentov často obracajú na tútorov. Skúsený učiteľ je schopný pripraviť študenta individuálne na úspešnú skúšku. Takéto služby sú čoraz populárnejšie, žiadanejšie a vysoko platené. Môžete si otvoriť vlastné súkromné ​​tútorské centrum.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - povoľovanie dokladov;

  • - priestory;

  • - nábytok;

  • - vybavenie;

  • - technické vybavenie procesu;

  • - zákazníci;

  • - reklama;

  • - metódy na štúdium charakteristík detí;

  • - individuálny plán práce s každým študentom;

  • - Dohoda s klientmi o poskytovaní tútorských služieb.

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Rovnako ako akýkoľvek iný typ podnikateľskej činnosti si otvorenie doučovacieho centra vyžaduje starostlivý výpočet všetkých potrebných investícií.

2

Postarajte sa o formálne povolenie na vykonávanie doučovacích aktivít. Buďte pripravení na to, že musíte platiť dane z príjmu. V prípade, že uprednostňujete nelegálne činnosti, skôr či neskôr vám môže byť za utajenie štátnych príjmov uložená administratívna alebo dokonca trestná zodpovednosť.

3

Prenajmite si miestnosť na doučovanie. Ak sa chystáte viesť individuálne hodiny so študentmi, môže byť plocha miestnosti malá, v opačnom prípade sa musí jej záznam vypočítať v závislosti od odhadovaného počtu detí.

4

Uistite sa, že miestnosť je vybavená nábytkom a iným vzdelávacím vybavením: knihy, stoly, počítače atď.

5

Nábor študentov. S cieľom prilákať zákazníkov umiestňovať reklamy na nástenkách, v miestnych novinách, na webovej stránke na internete, vo vzdelávacích inštitúciách (so súhlasom vedúceho vzdelávacej inštitúcie). Prostredníctvom priateľov a známych nájdete aj deti, ktoré potrebujú tútora prostredníctvom priateľov a známych.

6

Uzatvorte zmluvu so svojimi klientmi o poskytovaní tútorských služieb. Ak ste právnická osoba, uveďte v zmluve názov a podrobnosti o spoločnosti. V takom prípade budete musieť získať licenciu na vzdelávacie aktivity. Ak konáte ako samostatný podnikateľ, zmluva sa musí uzavrieť vo vlastnom mene.

7

Začať priame doučovanie, identifikovať najzraniteľnejšie miesta v znalostiach každého študenta. Tu vám môžu pomôcť testovacie metódy, rozhovory, nezávislá práca atď. Na základe získaných údajov vypracujte s študentom ďalší kurz práce, berúc do úvahy všetky vlastnosti jeho vedomostí, ako aj vývoj procesov myslenia, pamäte, pozornosti atď. Vyberte si potrebný materiál (teoretický a praktický) na vedenie hodín, ako aj efektívne vyučovacie metódy a techniky.

8

Vytvorte rozvrh triedy, ktorý bude brať do úvahy pracovnú záťaž dieťaťa vo vzdelávacích inštitúciách a tiež naplánovať osobný rozvrh.

Odporúčaná