ostatné

Ako otvoriť podnik bez kapitálu

Ako otvoriť podnik bez kapitálu

Video: 84. Základy účetnictví - Vlastní kapitál: Hodnota podniku 2024, Júl

Video: 84. Základy účetnictví - Vlastní kapitál: Hodnota podniku 2024, Júl
Anonim

Mnoho skvelých podnikateľských nápadov nebolo implementovaných len preto, že ich autor nemal prostriedky na založenie firmy. Ak ste v takej situácii, nenechajte sa odradiť: môžete začať podnikať bez vlastného kapitálu. Napríklad, aby ste prilákali investorov alebo si vzali pôžičku od banky, požičiavali si peniaze od známych alebo otvorili firmu, ktorá si nevyžaduje investície, aby ste potom mohli vytvoriť a rozvíjať svoje vysnívané podnikanie za účelom zisku.

Image

Návod na použitie

1

Najbežnejším spôsobom, ako sa väčšina ľudí uchýliť k tomu, kto potrebuje peniaze na podnikanie, je hľadanie známych, ktorí si toľko môžu požičať. Táto metóda má svoje výhody a nevýhody: je koniec, pôžičky s priateľmi sú ľahšie ako s investorom, pretože je nepravdepodobné, že dôkladne preštudujú podnikateľský plán, avšak ak im nedáte peniaze včas, stratíte obchodné aj dobré známi.

2

Ak uvažujete o prilákaní investora tretej strany, budete potrebovať odborne pripravený podnikateľský plán. Cieľom investora je dosiahnuť zisk, čo znamená, že musíte mu dokázať, že podnikanie bude fungovať a dosiahnuť zisk. Podľa štatistík iba „prežije“ iba 10 - 20% začínajúcich podnikov (mladých podnikov), takže nebude ľahké dokázať, že tieto percentá určite klesnú. Ak ste nikdy nezaložili podnik, ako to urobiť správne. Alebo si objednajte podnikateľský plán pre odborníkov pri ich príprave.

3

Niektorí začínajúci podnikatelia radšej požiadajú banku o prostriedky. Zložitosť tejto cesty spočíva v tom, že banky spravidla nie sú ochotné poskytovať pôžičky na začatie podnikania, sú pripravené požičiavať tým, ktorí ju vykonávajú najmenej rok. Preto je kontaktovanie banky výhodnejšie pre tých, ktorí už úspešne podnikajú a potrebujú nové - pre jej rozvoj.

4

Môžete tiež začať podnikať bez investícií s cieľom zarobiť si peniaze na realizáciu svojich snov. Myšlienky, ktoré je možné realizovať bez väčších investícií, nie sú tak málo. Jedná sa o rôzne internetové projekty, firmu na tvorbu webov atď. Po tom, čo ste pracovali na podobnom projekte a dostali určitý zisk, budete ho môcť predať a získaný kapitál použiť na vytvorenie a propagáciu nového podnikania. Výhodou tejto klikatej cesty je aj to, že už budete mať skúsenosti vo svojom podnikaní.

Odporúčaná