Druhy činností

Ako otvoriť obchod s prenájmom

Ako otvoriť obchod s prenájmom

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Malá časť populácie má možnosť kúpiť si drahé veci, ktoré nie sú na úver. Preto bude dopyt po podnikoch spojených s prenájmom určitých kategórií tovaru v malých mestách, ako aj v megacitách.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - internet;

  • - dokumentačná základňa.

Návod na použitie

1

Nájdite si miesto pre svoje požičovní. Pokúste sa nájsť miesto s možnosťou usporiadania malého skladu. Poskytnite malú halu pre príjem návštevníkov. Výhodná poloha vašej služby závisí iba od vášho rozpočtu a možností prenájmu.

2

Vyberte typ produktu, ktorý si môžete prenajať. Domáce spotrebiče, vozidlá, veľké záhradné vybavenie, športové vybavenie a slávnostné oblečenie sú spravidla najvyššie žiadané. Môžete sa sústrediť na jeden z smerov a maximálne uspokojiť potreby cieľového publika. Napríklad, ak ste organizovali požičovňu bicyklov, môžete použiť modely rôznej zložitosti a veľkosti, poskytnúť lekcie inštruktorov a súvisiace doplnky.

3

Nakupujte produkty na prenájom. Je vhodné vybrať použité veci v dobrom stave. Pokúste sa ich nájsť v novinách, kde nájdete bezplatné reklamy alebo pomocou obľúbených internetových zdrojov, napríklad avito.ru, slando.ru. Dnes sa často vyskytujú prípady, keď sa ľudia zbavia vecí vo vynikajúcom stave len preto, že si kúpili modernejšie a módnejšie veci.

4

Pokúste sa vybrať produkty so základnými funkciami, ktoré sa ľahko používajú. Napríklad pri kúpe práčky uprednostňujte ten, ktorý nemá dotykovú obrazovku alebo veľké množstvo funkcií. Takéto veci zlyhávajú rýchlejšie a pre väčšinu bežných ľudí môžu byť nepochopiteľné.

5

Premýšľajte o cenách. Pri vytváraní nákladov na vaše služby by ste sa mali v prvom rade spoliehať na ceny na podobných miestach prenájmu. Okrem toho musíte starostlivo vypočítať náklady na odpisy a započítať náklady na riziko možného poškodenia tovaru.

6

Vytvorte dokumentačnú základňu, ktorá zabezpečí správne fungovanie vašej služby. Najprv potrebujete nájomnú zmluvu. Pokúste sa v ňom ustanoviť všetky podmienky pre dodanie tovaru, jeho vrátenie a zaplatenie prípadnej škody. Po druhé, vypracovať formy aktov na prevzatie a odovzdanie tovaru a posúdiť jeho technický stav.

Venujte pozornosť

Neskúšajte pokryť všetky kategórie vecí, ktoré si môžete požičať. Vďaka širokej škále skupín výrobkov nebude pre vás ľahké udržiavať dobrý sortiment v každej z nich.

Užitočné rady

Majte databázu s kontaktnými údajmi a podrobnými informáciami o zákazníkoch. Pomôže vám sledovať trendy v prenájme a monitorovať dostupnosť a dopyt po tovare.

Odporúčaná