Druhy činností

Flocking: Velvet Coating

Flocking: Velvet Coating

Video: FLOCKING, How to get a velvet finish on any surface, demonstration 2024, Júl

Video: FLOCKING, How to get a velvet finish on any surface, demonstration 2024, Júl
Anonim

Flocking je jedinečná technológia, ktorá vám umožňuje vytvoriť vzhľad textilného povlaku na rôznych povrchoch, rôznej tvrdosti a tvaru. Má mnoho výhod: taký povlak nemá švy alebo spoje; zvyšuje zvukovú izoláciu; nanášané na rôzne typy povrchov. Vločkovanie môže byť buď kontinuálne alebo selektívne. Na tlač, textilné výrobky je možné nanášať kresby a nápisy.

Image

Vločkovanie je aplikácia vločkových vlákien v elektrostatickom poli na predtým pripravené

Image
povrch a vytvorenie imitácie textilného povlaku na ňom. Flocking je relatívne nová, ale veľmi sľubná rozvíjajúca sa technológia. Flocking - technológia pre tisíc aplikácií!

Flocking je nepretržitý a selektívny. Kŕdeľ môže pokryť akékoľvek objekty v tvare, materiáli, štruktúre (ploché a trojrozmerné). Pri nepretržitom flockovaní je celý povrch flockovaného objektu úplne pokrytý lepidlom. Pri selektívnom (alebo čiastočnom) flockovaní je iba časť (alebo časti) povrchu predmetu potiahnutá lepidlom pomocou metód sieťotlače.

Image
, Hlavnými oblasťami použitia stáda sú dekoratívne úpravy a technologické nanášanie povrchov. Samet získaný vločkovaním je hladký, krásny a odolný. Vločka sa dá aplikovať na akýkoľvek materiál akejkoľvek tuhosti: plast, kov, drevo, sklo, tkaninu, papier a mnoho ďalších. Dobre aplikované kŕdeľ poskytuje okrem čisto dekoratívnych vlastností aj povlaky novú funkčnosť.

Tepelná izolácia

Dvojmilimetrové kŕdeľ je schopný nahradiť polystyrén s hrúbkou 10 mm, preto sa používa tam, kde je možný kontakt s horúcim alebo veľmi studeným povrchom (elektrické krby, lyžiarske palice). Flock zabraňuje tvorbe kondenzátu (vločka klimatizačných rúrok).

Zvuková izolácia

Priemerná absorpcia zvuku prostredníctvom vločkového povrchu je 13%, takže kŕdeľ sa široko používa pri dekorácii profesionálnych nahrávacích štúdií, hudobných miestností, miestností pre domáce kiná, interiérov automobilov, reproduktorov.

Mechanická pevnosť

Vďaka použitiu vysoko kvalitných lepidiel a vločiek sú povrchy ošetrené týmto materiálom vysoko odolné voči rôznym poškodeniam. Táto technológia sa používa pri výrobe podlahových krytín, vodiacich profilov pre okná automobilov, semišových topánok, všetkých druhov kobercov v obchodoch, predajniach automobilov a domácnostiach.

Svetelná stálosť

Vločkovaný povrch udržuje farebnú stálosť 6 až 7 rokov.

Požiarna bezpečnosť

Kŕdeľ je vysoko horľavý materiál, teplota vznietenia rôznych druhov kŕdľov je 400 - 550 stupňov;

Odolnosť voči poveternostným vplyvom

Flock, ktorý si dobre zachováva svoje vlastnosti pod vplyvom rôznych poveternostných podmienok, sa používa ako ochranný náter proti prilepeniu škrupín na spodok jácht; Flock zabraňuje tvorbe kondenzátu (vločka klimatizačných rúrok).

Odolnosť proti opotrebeniu

Flock sa používa na kobercové obklady, na zakrytie prahových rohoží. Oder povlaku je zanedbateľný: po 10 000 cykloch trenia - iba 23 mg (732 mg pre plsť). Chemická odolnosť - Vločkový povrch je odolný voči nízkym rozpúšťadlám a je vhodný na chemické čistenie.

Zhutňovacia funkcia

Vločka sa široko používa na výrobu gumy, hliníkových tesniacich profilov a na vyrovnávanie tolerancií.

Jednoduchá starostlivosť

Umýva sa a čistí pomocou bežných detergentov so zachovaním pôvodných vlastností, je možné čistiť pomocou jemných rozpúšťadiel (benzín, benzín).

Ochrana pred vločkami

Veľa vecí vyžaduje ochranu a starostlivé zaobchádzanie (napríklad: dno keramického popolníka na lakovanú dosku). Flock sa o to môže postarať.

Na kŕdeľ budete potrebovať:

- flokátor

- stádo

- lepidlo

Typy vločiek

Image

Flocking equipment generuje (generuje) vysokonapäťové záporné elektrostatické pole potrebné na flockovanie. Flokátory sú manuálneho typu EASY SET a stacionárneho typu FS MAX. Existujú aj osobitné riadky na nanášanie kŕdľa na hnaciu jednotku ELEKTROSTAT ET 100, napríklad na výrobu vločkových tapiet (na nich nemôžete vyrábať iné výrobky). Výhodou manuálnych vločkovačov je takmer neobmedzená schopnosť flockovať rôzne typy povrchov z plochých na 3D objekty.

Druhy kŕdľov

Image

Kŕdeľ je jemná hromada pripomínajúca prach. V Rusku predstavuje rozsah kŕdľov švajčiarska značka SwissFlock (polyamid a viskóza 0, 5 mm, 0, 7 mm, 1 mm a 2 mm dlhá). Polyamid je syntetika vyznačujúca sa najvyššou odolnosťou proti mechanickému namáhaniu, s chĺpkami, ktoré sú vždy v kolmom smere od povrchu. Viskóza je jemnejšia, menej odolná voči fyzickej námahe.

lepidlo

Image

Lepidlo alebo skôr polymér na vločkovanie - ruská výroba. Rad AFA je k dispozícii pre rôzne práce: na tvrdých povrchoch (plast, drevo, kov, sklo, atď.) A na sieťotlač na mäkkých povrchoch (tkanina, papier atď.). Vnútri pravítka je rozdelená do podskupín. Spôsoby aplikácie sa líšia v závislosti na značke lepidla: kefa, valec, máčanie, striekanie atď.

Odporúčaná