Druhy činností

Ako vytvoriť taxislužbu

Ako vytvoriť taxislužbu

Video: Informatika 2 - korona prednáška 11 2024, Júl

Video: Informatika 2 - korona prednáška 11 2024, Júl
Anonim

Taxi služba je veľmi atraktívna firma. Napriek tomu, že v ňom existuje konkurencia, rovnako ako vo všetkých ostatných, ak dôkladne preštudujete trh a pripravíte kompetentný obchodný plán, môžete sa spoľahnúť na slušný zisk.

Image

Budete potrebovať

  • - kancelárske priestory;

  • - kancelárske vybavenie;

  • - personál zamestnaný;

  • - reklamná kampaň,

  • - počiatočný kapitál.

Návod na použitie

1

Najskôr si preštudujte trh a činnosti konkurenčných spoločností. Identifikujte ich silné a slabé stránky. Potom vypracujte podnikateľský plán a vypočítajte budúce výdavky.

2

Vyberte názov svojej spoločnosti. Malo by odrážať vašu činnosť a byť zvučný a ľahko vysloviteľný.

3

Zaregistrujte právnickú osobu (LLC) alebo fyzickú osobu (IP). Vyberte si daňový systém. Mnoho malých spoločností uprednostňuje prácu na zjednodušenom systéme (USN). Zahŕňa dva spôsoby platenia daní. Môžete zaplatiť 15% z príjmu (po odpočítaní výdavkov) a 6%.

4

Keď sú dokumenty pripravené, môžete začať hľadať priestory. Kancelária sa môže nachádzať v akejkoľvek oblasti. Prenajať izbu, vybaviť ho potrebným vybavením, prenajať dispečerom kompetentný prejav a príjemný hlas a uzavrieť zmluvy so súkromnými taxikármi.

5

Získajte 3 linky na prijímanie hovorov. Na to potrebujete iba jedno telefónne číslo. Kúpte si 3 počítače a programy pre taxislužbu O-taxi, Maxima alebo Infinity. Špeciálne programy pomôžu viesť záznamy o hovoroch, byť v kontakte s vodičmi a automaticky určovať náklady na cestu.

6

Keď je všetko pripravené, zvážte reklamnú kampaň. Musíte získať čo najviac ľudí o svojej organizácii. Účinným krokom bude vytvorenie stránky. Okrem toho si objednajte letáky a brožúry. Môžu sa prilepiť a distribuovať okolo veľkých nákupných centier.

7

Najskôr je potrebné odlišovať sa od konkurencie. Preto premýšľajte o tom, ako môžete zaujať potenciálnych zákazníkov. Ponuka špeciálnych cien v konkrétnych časoch dňa. Využite zľavy na svoju druhú a nasledujúcu cestu.

8

Na vytvorenie taxislužby budete potrebovať 150 000 rubľov počiatočného kapitálu. Zisk bude v priemere 30%.

9

Existuje ďalšia možnosť pre rozvoj tohto podnikania, ale vyžaduje si to solídnu investíciu. Okrem otvorenia expedičnej služby si môžete zorganizovať aj vlastnú taxislužbu. V takom prípade budete musieť kúpiť autá, najať si vodičov a remeselníkov, ktorí budú vykonávať údržbu automobilov.

Venujte pozornosť

1. septembra 2011 nadobudol účinnosť zákon, podľa ktorého sa kabíny osobného taxi môžu prepravovať iba so zvláštnym povolením. Právnické osoby a súkromní podnikatelia to môžu získať od oprávneného orgánu.

Odporúčaná