Druhy činností

Ako otvoriť klzisko

Ako otvoriť klzisko

Video: Hokejbalové ihrisko na I. ZŠ 2024, Júl

Video: Hokejbalové ihrisko na I. ZŠ 2024, Júl
Anonim

Klzisko je skvelým miestom pre outdoorové aktivity, ktorým mnohí venujú svoj voľný čas. Ak si stanovíte cieľ začať podnikať, môže byť dobrou voľbou klzisko. Možno nebudete schopní zariadiť plnohodnotnú televíznu šou na ľade, ale je celkom možné dať obyvateľom mesta hodiny nezabudnuteľného odpočinku.

Image

Návod na použitie

1

Identifikujte typ štadióna, ktorý môžete usporiadať. Miesta na korčuľovanie sú nasledujúcich typov: otvorené klziská, klziská pod oceľovou strechou a pod nafukovacími štruktúrami. Prvá možnosť si vyžaduje najmenšiu investíciu, druhá klzisko je najdrahšia konštrukcia. V malom meste je celkom možné zorganizovať lyžovanie na mieste pod nafukovacou štruktúrou.

2

Určite okruh zákazníkov, o ktoré by sa vaša spoločnosť mohla zaujímať. Hlavné príjmy sa tvoria vďaka hromadnej príťažlivosti návštevníkov. Ďalšími kategóriami zákazníkov sú hokejisti a detské školy korčuľovania. Majte na pamäti, že nájomné od detských skupín bude výrazne nižšie ako príjmy z prenájmu štadióna pre tréningové hokejové tímy.

3

Vypočítajte ziskovosť podniku. Zahrňte si na svoju návštevu požičovňu skate. Čím viac návštevníkov na štadióne, tým vyššie sú náklady na službu. Dôvodom je predovšetkým skutočnosť, že masové korčuľovanie zvyšuje režijné náklady spojené s prípravou, čistením a obnovením ľadovej pokrývky. Jedným z typov ďalších príjmov, ktoré môžete poskytnúť, je reklama. Môže to byť najrozmanitejšie: bannery na kluzisku, kresby na ľade, tlač reklamných textov na lístky, reklama vo vysielacej sieti atď.

4

Zistite, či postavíte klzisko, kúpite ho alebo si ho prenajmete. Vybudovanie klziska pod holým nebom môže byť veľmi nákladný projekt a bude si vyžadovať niekoľko stotisíc eur. Ak ste pripravení prevziať také náklady, starostlivo vyberte spoločnosť, ktorá bude takúto výstavbu vykonávať. Zahrnúť nákup vybavenia (korčule, stroje na čistenie ľadu, chladiacej jednotky) v drahej časti projektu.

5

Zariadenie valca pod nafukovacou štruktúrou, ako už bolo uvedené, je cenovo dostupnejšie. Výhodou tejto konštrukcie je vysoká rýchlosť zdvíhania. Tento klzisko si však bude vyžadovať aj špeciálne vybavenie.

6

Alternatívnym spôsobom otvorenia štadióna je prenájom. Vyhne sa tým nákladom na stavebné a inštalačné práce. Hlavné ťažkosti spojené s rokovaniami s majiteľmi klziska. Prenájom klzisko si môžete prenajať iba vtedy, ak je takéto riešenie nákladovo efektívne.

7

Určite počet pracovníkov, ktorí budú slúžiť na klzisko. V závislosti od typu štadióna a jeho veľkosti môže byť potrebných 20 až 50 osôb.

8

Odhadnite, za akých podmienok korčuľovanie vyplatí investície. Návratnosť bude v mnohých ohľadoch závisieť od efektívneho riadenia. Náklady sa spravidla vrátia v priemere do 2 až 4 rokov.

Klzisko: obchodná organizácia

Odporúčaná