Obchodné riadenie

Ako zatvoriť súkromný podnik

Ako zatvoriť súkromný podnik

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl
Anonim

Zatvorenie súkromného podniku sa uskutočňuje z rôznych dôvodov: z dôvodu straty záujmu vlastníka o túto činnosť a objavenia sa výnosnejšej možnosti; nerentabilné podnikanie; účtovné alebo právne chyby zistené počas overovania. Niekedy nastanú situácie, keď zatvorenie spoločnosti je jediným východiskom a správnym rozhodnutím.

Image

Návod na použitie

1

V záujme zatvorenia súkromného podniku najprv prepustite zamestnancov, ak boli zamestnancami. Ak nie, kontaktujte štátneho registrátora. S ním ste začali otvárať spoločnosť, s jej začatím. Napíšte vyhlásenie o ukončení.

2

Potom kontaktujte daňový úrad. Ak ste vykonávali činnosti v rámci zjednodušeného daňového systému, napíšte žiadosť o neúčtovanie príspevkov od 1. nasledujúceho mesiaca v súvislosti s uzávierkou. Pripojiť k nemu doklady o platbe daní predpísané zákonom za predchádzajúce obdobia a osvedčenie o registrácii.

3

Zatvorte svoj bankový účet. Náklady na tento postup určuje banka sama. Skontrolujte všetky výpisy transakcií, ktoré ste vykonali. Budú potrebné na overenie dokumentácie.

4

Následne na žiadosť daňového inšpektora na overenie odovzdajte výpisy o prevode, ako aj výpis o uzavretí účtu, faktúry, zmluvy s dodávateľmi, knihu príjmov a výdavkov a ďalšie dokumenty. Po dokončení kontroly dokladov vám inšpektor vydá osvedčenie o svojom správaní. Ak chcete zrušiť registráciu, musíte kontaktovať dôchodkový fond.

5

Počas tohto obdobia môže uplynúť konečný termín na predloženie štvrťročnej správy. Ak sa správa predkladá na neúplné vykazované obdobie, napríklad na dva mesiace, potom sa na zostávajúci mesiac poskytne vyhlásenie s pomlčkami, pretože činnosť sa už nevykonáva.

6

Potom musíte splatiť dlh do rozpočtu, ak nie je zaplatený, a zaplatiť pokuty a pokuty, ak boli nahromadené. Následne dostanete od daňového inšpektora osvedčenie o nedostatku dlhu. So všetkými týmito dokumentmi sa budete musieť znova vrátiť registrátorovi, aby ste zrušili registráciu spoločnosti.

ukončenie stavu núdze v roku 2019

Odporúčaná