obchodné

Ako otvoriť podnik v Nemecku

Ako otvoriť podnik v Nemecku

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v Nemecku sa zdá byť pre mnohých podnikateľov oveľa stabilnejšie a výnosnejšie ako v Rusku. Okrem toho sa tu oveľa lepšie vyladia procesy na jeho právne vykonanie. Nemecko tiež víta podnikateľské prisťahovalectvo, ale iba vtedy, ak do svojej ekonomiky investujete najmenej 250 000 EUR.

Image

Návod na použitie

1

Ak ste už mali skúsenosti s otvorením firmy v Rusku, potom bude pre vás ľahké otvoriť podnik v Nemecku. Algoritmus na jeho objavenie je rovnaký: hľadanie podnikateľského zámeru, vypracovanie obchodného plánu, registrácia, výber priestorov a zamestnancov (ak je to potrebné). Robte, čo sa vám páči a čo robíte. Vo veľkých mestách v Nemecku, rovnako ako v Rusku, sa môže veľa zakoreniť - od kaderníctva až po realitnú agentúru.

2

Pamätajte, že Nemecko podporuje podnikanie a že neexistujú prekážky pre podnikanie otvorené cudzincami. Z právneho hľadiska si teda vy, ako aj Nemci budete musieť jednoducho zaregistrovať spoločnosť - GmbH (analóg našej LLC). Jeho základné imanie je pomerne veľké (25 000 EUR), ale v čase registrácie môžete zaplatiť iba polovicu a začať pracovať.

3

Malo by sa pamätať na to, že medzi začiatkom prípravy firemných dokumentov právnikmi a samotnou registráciou môže uplynúť niekoľko mesiacov. Zo zákona už máte tieto práva na podnikanie. V dokumentoch musíte uviesť, že ste v stave registrácie.

4

Na registráciu spoločnosti budete potrebovať aj generálneho riaditeľa. Môže to byť osoba, ktorá má právo pracovať v Nemecku.

5

Registrácia spoločností a získanie všetkých potrebných licencií v Nemecku by mali získať odborníci. Môže to stáť 3 000 - 5 000 EUR, ale ušetrí vám to, keď sa budete musieť ponoriť do všetkých procesov osobne, najmä ak dobre nepoznáte nemčinu.

6

Ak nechcete začať podnikať od nuly, môžete si kúpiť hotový nemecký podnik. To sa deje prostredníctvom sprostredkovateľských spoločností predávajúcich podniky alebo priamo. Bez ohľadu na to, ako sa rozhodnete, najať právnikov na vykonanie auditu získaného podniku, aby sa predišlo problémom pri kúpe ošípanej v poke. Kúpa firmy vám umožní vyhnúť sa hotovostným a časovým nákladom na nájdenie priestorov, vybavenia, personálu, reklamy.

7

Podnikanie v Nemecku vám poskytne obchodnú multivisa. A ak v nemeckej ekonomike môžete investovať 250 000 EUR alebo viac, budete mať každú šancu získať povolenie na pobyt.

založiť firmu v Nemecku

Odporúčaná