Druhy činností

Ako otvoriť domácu materskú školu

Ako otvoriť domácu materskú školu

Video: Aké predmety sa učia deti v škôlke? | Domáca Škôlka 2024, Júl

Video: Aké predmety sa učia deti v škôlke? | Domáca Škôlka 2024, Júl
Anonim

V Rusku fungujú domáce materské škôlky nelegálne, tj nezákonne. Na otvorenie legálnej domácej materskej školy je potrebné vypracovať množstvo povolení a predovšetkým sa zaregistrovať ako právnická osoba a získať licenciu. Individuálne podnikanie nie je pre tento druh podnikania vhodné. Ak chcete získať licenciu, musíte zhromaždiť množstvo dokumentov, certifikátov a podpisov.

Image

Budete potrebovať

  • predpoklad

  • -Equipment

  • - registrácia právnickej osoby

  • Povolenie SES

  • - povolenie na ochranu pred ohňom

  • akreditovaná licencia

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť domácu materskú školu, musíte investovať veľa peňazí. Bez potrebného vybavenia a inventáru nie je možné získať licenciu.

2

Náklady na pobyt dieťaťa v materskej škole sa platia pri platbe od 500 do 1 000 dolárov mesačne. Nie každý je pripravený platiť také peniaze. Ak dôjde k zníženiu platby za pobyt dieťaťa v domácej materskej škole, nebude sa tým vracať investičné náklady ani platiť dane. Okrem toho, aby ste mohli takéto peniaze zaplatiť, musíte mať dobrého personálu s rozsiahlymi skúsenosťami a vysokoškolským vzdelaním. V dôsledku toho as vysokou mzdou za prácu.

3

Ak chcete získať licenciu, musíte okrem registrácie právnickej osoby mať aj dobrú miestnosť s vybavením, ktoré spĺňa všetky normy pre otváranie materských škôl. Plocha miestnosti by mala byť najmenej 6 metrov štvorcových na dieťa. Potrebujete samostatnú spálňu vybavenú detskými postieľkami. Samostatný priestor pre hry a vývoj. Požiarny poplach. Miesto na prechádzku, na ktorú kladú svoje požiadavky: je to 5 metrov od ciest, zelený plot od cesty, dostupnosť vybavenia pre deti pre hry a wellness procedúry. Na obed je potrebné mať stoly a stoličky vhodné pre deti, miestnosť na varenie s vybavením a riadom, práčku a miesto na sušenie odevov.

4

Po vybavení miestnosti podľa všetkých štandardných požiadaviek pozvite sanitárnu epidemiologickú stanicu. Po prehliadke miestnosti dostanete autorizačný doklad a záver o dodržiavaní hygienických noriem.

5

Kontaktujte hasičov. Na základe kontroly priestorov a overenia protipožiarnych zariadení vám bude vydaný záver o povolení na otvorenie materskej školy.

6

Kontaktujte licenčnú komoru s programom rodičovstva, rozvoja a vzdelávania detí. Všetci učitelia, ktorých ste pozvali do práce v materskej škole, musia prejsť certifikáciou a štátnou akreditáciou. Bez tejto podmienky nedostanete licenciu. Predchádzajúca certifikácia a akreditácia učiteľov sa nezohľadňujú a nie sú vhodné na získanie licencie.

7

Licencia uvádza hlavné smery vzdelávacej a vzdelávacej práce vašej inštitúcie.

8

Po získaní všetkých povolení a licencie sa môžete pustiť do práce. Musíte platiť dane systematicky a štvrťročne predkladať správu daňovým úradom, čo znamená, že budete musieť najať profesionálneho účtovníka.

9

Vaša materská škôlka bude neustále kontrolovať dodržiavanie všetkých noriem a požiadaviek SES, hasičským zborom a zástupcami licenčnej komory.

10

K dnešnému dňu sa málokto podarilo otvoriť legálnu domácu materskú školu. V obyčajnom byte - nikomu. Preto sú nelegálne domáce materské školy také bežné.

Venujte pozornosť

V podnikoch - materských školách sa tak objavila nová medzera. Táto medzera ešte nie je úplne obsadená, hoci sa aktívne ovláda. Požiadavky na detský nábytok v domácej materskej škole sú dosť špecifické - stoly by nemali byť vyššie ako 58 cm a stoličky by mali byť až 34 cm. Okrem toho je potrebné usporiadať miesto na uloženie detského oblečenia (skrinky), ako aj detský kútik.

Užitočné rady

Ak existuje veľa detí, prenajímajú si samostatný byt, najímajú si niekoľko ľudí a záhrada je pripravená. Ale nie všetko je také ružové. V skutočnosti je otvorenie materskej školy veľmi ťažké, najmä ak k tomu pristupujete výlučne ako k podniku - z ekonomického hľadiska. A každý, kto sa pokúsil legalizovať materskú školu, opustil svoj nápad. Ruská legislatíva jednoducho neposkytuje takúto príležitosť, pretože dokonca aj kvôli úspore miesta, nahraďte detské postieľky matracmi, ktoré sú rozmiestnené priamo na podlahe …

Domáca materská škola bola otvorená v roku 2019

Odporúčaná