Druhy činností

Ako otvoriť noviny

Ako otvoriť noviny

Video: TELEVÍZNE NOVINY - Brbty v Televíznych novinách 2017 1/2 2024, Júl

Video: TELEVÍZNE NOVINY - Brbty v Televíznych novinách 2017 1/2 2024, Júl
Anonim

Pri zostavovaní podnikateľského plánu pre tlačenú publikáciu si musíte uvedomiť, že je ťažké vypočítať jej následnú návratnosť av mnohých ohľadoch sa musíte spoľahnúť na šťastie. Úspech nových novín nemožno vždy predpovedať, pretože v nich je úloha kreatívnej zložky veľká a niekedy ju nemožno kúpiť za peniaze. Ak sa však ukáže, že vaše noviny „roztočia“, prinesie to hmatateľný príjem.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Pôvodný pojem publikácie vyjadrený v názve
  • 2. Osvedčenie o registrácii spoločnosti IP, LLC alebo dohoda s organizáciou (podnikateľom), ktorá bude pôsobiť ako zakladateľ
  • 3. Usporiadanie prvého vydania novín, ktoré vyhotovil profesionálny sadzateľ textílií
  • 4. Zmluva s tlačiarňou o poskytovaní tlačiarenských služieb
  • 5. Usporiadanie s distribučnou sieťou alebo s jednotlivými distribútormi tlačených materiálov

Návod na použitie

1

Predstavte si koncept, ktorý by sa stal základom pre ďalšie budovanie tlačenej publikácie, považujte ju za jednu z najdôležitejších súčastí celého procesu vytvárania novín. Myšlienka nových novín by mala byť taká, aby prilákala a zaujala stovky potenciálnych čitateľov. Vidieť svoje cieľové publikum ešte pred uverejnením tlačenej publikácie je potrebné pre každého, kto má v úmysle ho vytvoriť.

2

Neváhajte a zaregistrujte svoje noviny, ak už máte v hlave taký dômyselný koncept. Registrácia novín v orgánoch Federálnej agentúry pre tlač a masovú komunikáciu sa vyžaduje iba v prípade, ak jej obežný náklad dosiahne 1 000 kópií. Zakladateľ môže byť súkromnou aj právnickou osobou - na vykonávanie „bieleho“ účtovníctva a získanie úradného statusu je lepšie sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ.

3

Zhromaždite a pripravte sa na tlač prvého čísla - sotva stojí za to okamžite vytvoriť redakčnú radu novín, ktoré ste práve vymysleli. Potreba personálneho obsadenia môže alebo nemusí byť - všetko záleží na tom, aký druh novín sa rozhodnete vydať. Takmer všetky oblasti práce na čísle (písanie textových materiálov a vytváranie fotografických materiálov, korektúry, rozloženie a návrh čísla) môžu byť zadané externe.

4

Vyberte tlačiareň, s ktorou budete spolupracovať, pričom sa budú brať do úvahy technické možnosti tlačiarne a jej ceny za poskytovanie tlačových služieb. Ešte predtým, ako dostanete hotový obeh vo svojich rukách, skúste zorganizovať a naplánovať jeho implementáciu, či už ide o predaj novín alebo ich distribúciu zadarmo. Nezabúdajte, že inzerenti budú mať o vašu publikáciu záujem, iba ak sa najnovšie číslo okamžite rozloží a ukáže sa, že je žiaduce (príjemné alebo užitočné) pre stovky rúk a očí.

Užitočné rady

Ak je vydávanie novín vaším vlastným podnikom, ktoré nijako nesúvisí s politikou alebo obchodnými záujmami zriaďovateľa, hlavným zdrojom príjmu môže byť iba reklama a celkové náklady na predaj v obehu nie sú vždy splatné ani náklady na jeho uverejnenie.

Pokúste sa zveriť rozvrhnutie novín dôveryhodnému odborníkovi, a nie „nezávislému človeku“ z hlavnej cesty, pretože chyby, ktoré urobil návrhár rozloženia, môžu zničiť celú tlačovú verziu, ktorú budete musieť v každom prípade zaplatiť.

Odporúčaná