Obchodná komunikácia a etika

Ako poslať doporučený list

Ako poslať doporučený list

Video: Ako poslať tovar do zahraničia za dobrú cenu? 2024, Júl

Video: Ako poslať tovar do zahraničia za dobrú cenu? 2024, Júl
Anonim

Spravidla sa doporučenými listami sa používajú na zasielanie dôležitých dokumentov - rôzne odkazy, potvrdenky, oznámenia. Ich doručenie príjemcovi je často veľmi dôležité pre odosielateľa. Ak bude zásielka odoslaná správne, doporučene sa dostane k adresátovi. To nie je vôbec ťažké, ale musíte postupovať podľa určitého sledu akcií.

Image

Návod na použitie

1

Máte teda situáciu, keď musíte poslať doporučený list. Po prvé, poďte na poštu Ruska. Môže to byť pobočka v mieste registrácie alebo bydlisko alebo akákoľvek iná. Musíte mať pri sebe pas, ktorý preukáže svoju totožnosť poštovým pracovníkom.

2

Povedzte poštovému personálu, prečo ste prišli. Potom vám dajú obálku vhodnú pre prílohy, ktoré chcete poslať. Predložte tieto investície operátorovi, vloží ich do obálky pred vašimi očami a bezpečne ich zapečatí.

3

Z troch druhov obálok pre doporučenú poštu si musíte zvoliť tú, ktorá je podľa vás vhodnejšia - obyčajný papier, ťažký papier alebo poštová taška so zvýšenou pevnosťou.

4

Vyplňte registračný formulár, v ktorom musíte uviesť, ako bude list doručený - s oznámením alebo bez neho. Na zapečatenú obálku napíšte čitateľným písmom adresu príjemcu, nezabudnite uviesť index - bez neho bude doručenie trvať omnoho dlhšie.

5

Vášmu listu bude pridelené jedinečné identifikačné číslo, pomocou ktorého môžete sledovať jeho pohyb po celej krajine - toto číslo sa zaznamená na každom poštovom mieste, cez ktoré list prechádza.

6

Po vykonaní všetkých vyššie uvedených akcií môžete konečne poslať doporučený list adresátovi, pričom si musíte byť istí, že ho čoskoro dostane.

zasielanie doporučených listov

Odporúčaná