rozpočtovanie

Ako odrážať nákup účtovného programu

Ako odrážať nákup účtovného programu

Video: Kniha jázd 2024, Júl

Video: Kniha jázd 2024, Júl
Anonim

Pred nadobudnutím účtovného programu je potrebné posúdiť technické vybavenie podniku a určiť, či počítačová sieť kupujúceho spĺňa softvérové ​​požiadavky. Je vhodné, aby sa na tejto práci podieľali odborníci organizácie zodpovednej za technickú podporu.

Image

Návod na použitie

1

V zmluve sa podrobne opíšu všetky podmienky na získanie účtovného programu a jeho implementácia. Proces ladenia a spustenia programu trvá pomerne dlho, preto v zmluve stanovte postupnú postupnosť prechodu k získanému programu. Je potrebné zabezpečiť školenie personálu kupujúceho a formy podpory pre proces implementácie odborníkmi organizácie predávajúceho v zmluve.

2

Zmluva určuje celkové náklady na projekt, podmienky postupného začatia programu a platobné podmienky. Platba za spustenie účtovného programu nastáva ako vývoj jednotlivých softvérových blokov v súlade so zmluvou. Skutočnosť, že sa vykonáva každá časť programu, sa potvrdzuje podpísaním aktu o vykonaní určitej práce. Takáto práca môže byť pripravená pre potreby kupujúcich foriem účtovných výkazov, správ, časopisov, atď.

3

Prevod peňazí za dokončený blok práce sa odzrkadľuje v účtovníctve nákupnej organizácie úverovým záznamom na účte 51 so súčasným odzrkadlením výšky platby na ťarchu účtu 60.

4

Skutočnosť uvedenia samostatného bloku programu do prevádzky je zaznamenaná v účtovných zápisoch účtovnej organizácie a kupujúceho na ťarchu účtu 97 v zhode s kreditom účtu 60.

5

Odpis z účtu 97 na ťarchu nákladových účtov sa môže vykonať okamžite na celú sumu nákladov prijatej fázy. Alebo môžete odpísať rovnakým dielom po celú dobu životnosti programu až do ďalšej aktualizácie programu. Účtovná osnova na rok 2012 umožňuje použitie účtu 97 v účtovníctve, ale odporúča sa postupný prechod z účtu 97 na 76. Pri použití účtu 76 je povolený aj postupný odpis výdavkov.

Odporúčaná