management

Ako plánovať ziskovosť

Ako plánovať ziskovosť

Video: Supervisory priorities for 2021 - Assessment of risks and vulnerabilities 2024, Júl

Video: Supervisory priorities for 2021 - Assessment of risks and vulnerabilities 2024, Júl
Anonim

Ziskovosť znamená ekonomický ukazovateľ efektívnosti výroby, ktorý sa vykonáva v podniku a ktorý môže komplexne odrážať výsledok použitia materiálových, peňažných a pracovných zdrojov.

Image

Návod na použitie

1

Nájdite plánovanú ziskovosť podľa nasledujúceho vzorca: vydelte plánovaný zisk výrobnými nákladmi a vynásobte ho 100%.

2

Vytvorte vzťah medzi výškou zisku a hodnotou investovaného kapitálu. V takom prípade použite ukazovateľ ziskovosti pri prognózovaní zisku. V takom prípade porovnajte odhadovaný výnos medzi skutočnými a plánovanými (očakávanými) investíciami.

3

Vypočítajte plánovanú celkovú ziskovosť asociácií vo forme pomeru plánovaného účtovného zisku k priemerným ročným plánovaným nákladom všetkých základných výrobných aktív plus normalizovaného prevádzkového kapitálu.

4

Určite skutočnú celkovú ziskovosť vo forme nerozdeleného zisku vo vzťahu k priemerným ročným skutočným nákladom na hodnotu fixných aktív, ako aj na funkčné normalizované aktíva, ktoré neboli bankou pripísané.

5

Skutočné zostatky prevádzkového kapitálu normalizovaných fondov sa zase vypočítavajú na základe zostatkov v súvahe mínus výška nedoplatkov dodávateľom za prijaté platobné požiadavky, ktorých dátum splatnosti ešte neprišiel, a iným dodávateľom za všetky nevyfakturované dodávky.

6

Nájdite úroveň plánovanej ziskovosti, ktorá závisí od výšky zisku a objemu výrobných aktív. Odhadovaná ziskovosť znamená pomer výšky nerozdeleného zisku mínus platby výrobných aktív, fixných platieb, ziskov smerovaných na určený účel a úrokov z bankových úverov.

7

Definujte ukazovateľ plánovanej ziskovosti konkrétnych výrobkov, ktorý odráža efektívnosť nákladov na materiálnu a živú prácu pri výrobe tovaru. Napríklad v strojárskom alebo inom spracovateľskom priemysle je plánovaná ziskovosť definovaná ako pomer plánovaného zisku k hodnote nákladov mínus náklady na použité palivo, suroviny, energiu, materiály a komponenty.

plánovanie ziskovosti

Odporúčaná