obchodné

Ako platiť IP dôchodkové príspevky

Ako platiť IP dôchodkové príspevky

Video: Štedrý príspevok až do 6000 € a nižšie dane. Oplatí sa ti živnosť? | InPho 2024, Júl

Video: Štedrý príspevok až do 6000 € a nižšie dane. Oplatí sa ti živnosť? | InPho 2024, Júl
Anonim

Malé a stredné podniky sa v našej krajine aktívne rozvíjajú. Medzi malými podnikmi sú prevažnú väčšinu individuálni podnikatelia. Kaderníci, taxikári, predajcovia na trhu - všetci sú povinní oficiálne zaregistrovať svoje činnosti, čo znamená, že uvádzajú všetky dane, poplatky a poplatky. Jedným z prvých problémov, ktorým podnikatelia čelia, je spôsob, ako platiť dôchodkové príspevky.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr si prečítajte zákon č. 212 - ated z 24. júla 2009 o príspevkoch na poistenie do PF Ruskej federácie, FSS Ruskej federácie, FFOMS a TFOMS. Platba všetkých poistných vrátane zrážok do dôchodkového fondu upravuje tento zákon.

2

Vezmite prosím na vedomie, penzión, rovnako ako ostatné poistné, individuálny podnikateľ nepočíta. Platby za ňu vykonáva dôchodkový fond. V súčasnosti je výška príspevkov do FIU 26% z nákladov na poistný rok. Náklady na poistný rok sa zase viažu na minimálnu mzdu. Výška príspevkov na dôchodok ročne = minimálna mzda * 26% * 12 mesiacov. Nezabudnite, že pred 1. júnom bola minimálna mzda 4330 rubľov a od 1. júna sa zvýšila a teraz je 4661 rubľov.

3

Ak ste sa narodili v roku 1966 alebo staršom, preneste všetkých 26% do poistnej časti dôchodku. Ak ste mladší: presuňte 20% do časti poistenia a 6% do časti financovanej.

4

Aby ste sa nemýlili s výškou fixných príspevkov a podrobnosťami o prevodoch, odoberte si potvrdenie o platbe v pobočke dôchodkového fondu. Nezabudnite si vziať pas a osvedčenie o dôchodkovom poistení. Potvrdenia sa vydávajú bezplatne, ale iba po predložení týchto dokladov.

5

Zamyslite sa nad tým, ako chcete platiť: raz ročne alebo štvrťročne. Nezabúdajte, že ak používate zjednodušený daňový systém alebo prevádzate na UTII, máte právo znížiť sumu dane o sumu akumulovaného a zaplateného poistného za toto vykazované obdobie. Ak teda platíte štvrťročne, môžete štvrťročne znížiť sumu dane z vášho podnikania.

6

Majte platené príjmy. Budú sa hodiť pre výročné správy.

7

Nezabudnite do konca roka zaplatiť dôchodok a ďalšie poistné, ktoré dlhujete. Ak zaplatíte neskôr, budete potrestaní.

Odporúčaná