Druhy činností

Ako nakupovať akcie na trhu

Ako nakupovať akcie na trhu

Video: Návod, ako jednoducho kúpiť akcie v 2021 2024, Júl

Video: Návod, ako jednoducho kúpiť akcie v 2021 2024, Júl
Anonim

Nákup akcií môže byť veľmi výnosnou investíciou, ak organizácia, ktorej cenné dokumenty sa získavajú, je modrým čipom. V každom prípade je riziko straty veľmi vysoké.

Image

Návod na použitie

1

Akcie sú cenné papiere, ktoré poskytujú investorovi príjem buď vo forme dividend, alebo prostredníctvom špekulatívnych operácií. Mechanizmus, ktorý poskytuje samotnú príležitosť nakupovať a predávať akcie, sa nazýva akciový trh. K nadobudnutiu akcií prostredníctvom tohto mechanizmu nedochádza od emitenta k kupujúcemu, ale od majiteľa k novému kupujúcemu. V skutočnosti ide o sekundárny trh.

2

Akciové trhy umožňujú začínajúcim spoločnostiam získavať potrebný kapitál a investori, ktorí kupujú akcie úspešného startupu, môžu svoje investície zabaliť a v krátkom čase ich znásobiť. Okrem toho môže investor pomocou trhu významne znížiť svoje riziká rozdelením kapitálu na spoľahlivé, ale menej ziskové akcie.

3

Na burze môžu obchodovať tri skupiny ľudí: predajcovia, makléri a tvorcovia trhu. Predajcovia pracujú výlučne pre seba a na svoje vlastné náklady, makléri sú sprostredkovatelia, ktorí obchodujú s akciami na náklady klienta a na jeho účet. Tvorcovia trhu poskytujú interakciu medzi maklérmi a dílermi, ako aj stanovujú ceny. Ak si chcete kúpiť akcie na trhu, je najlepšie to urobiť prostredníctvom maklérov.

4

Vyberte 3-4 spoločnosti ponúkajúce svoje služby obchodovania s cennými papiermi. Zistite, či majú štátnu komisiu pre cenné papiere a burzu. Povedzte nám, aké zásoby musíte kúpiť. Porovnajte podmienky, za ktorých makléri budú pracovať, a percento provízií, pre ktoré budú pracovať.

5

Právna časť transakcie pri nákupe akcií prostredníctvom sprostredkovateľa je samotným sprostredkovateľom. Musíte iba predložiť pas, podpísať dohodu a previesť potrebné množstvo peňazí na účet odborníka na akciovom trhu. Po operáciách, ktoré vykonáva sprostredkovateľ, by ste mali mať v rukách podielový list. Rovnaká právna sila ako podielový list bude obsahovať výpis z depozitného účtu depozitára o počte cenných papierov zaznamenaných na vás.

6

Ak potrebujete cenné papiere konkrétnej spoločnosti, môžete priamo ísť k predajcovi. To sa však dá dosiahnuť iba na mimoburzovom trhu. Zvyčajne sa jedná o akcie organizácií, ktoré nie sú kótované na akciových trhoch. Buďte pripravení na skutočnosť, že zákonná registrácia práv na akcie pripadne na vaše plecia.

Odporúčaná