obchodné

Ako získať podnikateľský grant

Ako získať podnikateľský grant

Video: TV KRALUPY Je těžké získat grant od města? 2024, Júl

Video: TV KRALUPY Je těžké získat grant od města? 2024, Júl
Anonim

Každý si aspoň raz myslel, že ak má finančnú príležitosť, môže si založiť vlastný podnik. Zdá sa, že štát sa snaží vytvárať priaznivé podmienky pre rast malých a stredných podnikov, a to nielen všetky možné výhody a granty, ale aj súťaže o zaujímavé a ziskové obchodné plány medzi tými, ktorí chcú začať podnikať. Mali by sa však zohľadniť mnohé body, aby sa od štátu mohli získať bezplatné finančné prostriedky na rozvoj existujúcich aj vznikajúcich podnikov. Pozrime sa, ako môžete získať grant na otvorenie vlastného podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte získať štatút nezamestnaného. Zaregistrujte sa na burze práce a vyhláste svoju vôľu začať podnikať. V rámci programu samostatnej zárobkovej činnosti nezamestnaných ministerstvo zdravotníctva a sociálneho rozvoja vyčleňuje 58 až 232 tis. Osôb na pomoc občanom pri realizácii podnikateľského plánu a znižovaní počtu nezamestnaných.

2

Ak chcete dostávať dotácie, otvorte bežný účet v ktorejkoľvek pobočke Sberbank. Poskytnite kópiu vkladnej knižky alebo výpis z plastovej karty účtovnému úradu burzy práce.

3

Vyplňte potrebné formuláre a urobte test, aby ste určili rozsah vodcovských a podnikateľských schopností a charakteristík.

4

Zúčastnite sa všetkých obchodných seminárov a kurzov ponúkaných burzou.

5

Najdôležitejšou časťou na ceste k získaniu dotácií na kompenzáciu nákladov na začatie podnikania je dobre rozvinutý podnikateľský plán.

6

Najpresnejšie odrážajú položky príjmov a výdavkov na začiatku a tiež naznačujú fázy rastu a rozvoja podnikania s odkazom na konkrétne dátumy a akcie vás, ako budúceho lídra.

7

Odošlite svoj podnikateľský plán Komisii včas. Pri zostavovaní a úprave vám budú pomáhať nielen odborníci na burze práce, ale aj ekonomické oddelenie správy vášho okresu alebo mesta.

8

Nebojte sa klásť otázky alebo požadovať poradenské služby, absencia chýb v obchodnom pláne pomôže nielen prekonať pochybnosti komisie, ale tiež posilní vašu dôveru v správny smer pri realizácii projektu.

9

Pripojte k projektu spolu s vysvetľujúcou poznámkou všetky dokumenty: máte potrebnú úroveň vzdelania; žiadosť o účasť v súťaži o dotácie; kópiu dokladu totožnosti a občianstva; osvedčenie z burzy práce, ktoré potvrdzuje, že ste zaregistrovaný pre nedostatok primárneho a sekundárneho zamestnania.

10

Po schválení obchodného plánu zaregistrujte svoju organizáciu pod akýmkoľvek typom majetku, ktorý je pre vás vhodný, na daňovom inšpektoráte Ruskej federácie.

11

Po získaní dotácie na bežný účet poskytnite komisii doklady potvrdzujúce zamýšľané použitie dotácie.

Odporúčaná