Druhy činností

Ako získať nákladnú licenciu

Ako získať nákladnú licenciu

Video: DIY Lithium Battery Upgrade on a Sailboat.... EVERYTHING You NEED to KNOW (Sailing Brick House #70) 2024, Júl

Video: DIY Lithium Battery Upgrade on a Sailboat.... EVERYTHING You NEED to KNOW (Sailing Brick House #70) 2024, Júl
Anonim

Prepravná licencia na prepravu nákladu je povolenie na právo vykonávať príslušné činnosti. Môžete to získať predložením určitých dokumentov príslušným úradom a dodržaním požiadaviek a noriem stanovených pre prepravu.

Image

Budete potrebovať

Balík dokumentov a prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Predtým, ako získate licenciu na prepravu, sa rozhodnite, či sa touto otázkou budete zaoberať osobne. Takáto udalosť nepredstavuje žiadne osobitné ťažkosti, bude však potrebné venovať určitý čas zhromažďovaniu a vypĺňaniu potrebných dokumentov a ich predkladaniu licenčnému orgánu. Preto dnes mnoho súkromných firiem ponúka problémy pri získaní licencie na prepravu za určitú peňažnú odmenu.

2

Ak chcete získať licenciu, vyplňte žiadosť o jej vydanie, v ktorej sa odrážajú osobné údaje osoby a druh činnosti, na ktorú chce podnikateľ získať licenciu. Pripojte kópiu osvedčenia o registrácii podnikateľa, osvedčenia o registrácii na daňovom úrade, ako aj doklady potvrdzujúce dostupnosť deklarovaných vozidiel a kvalifikáciu osôb, ktoré ich budú obsluhovať. V prípade právnických osôb sa budú vyžadovať ďalšie kópie zakladajúcich dokumentov a informácie o zápise potrebných informácií o nich do Jednotného štátneho registra. Kópie dokumentov sa poskytujú, iba ak sú notársky overené. Bez takejto záruky sa vyžadujú originály.

3

Zaplaťte príslušné licenčné poplatky, ktorých výška je stanovená zákonom „o licencovaní určitých druhov činností“. V takom prípade budete musieť zaplatiť dve sumy: za podanie samotnej žiadosti a za vydanie licencie v prípade pozitívneho riešenia otázky.

4

Jednou z najčastejších otázok je, kde získať licenciu na prepravu tovaru. Ministerstvo dopravy sa podieľa na vydávaní tohto dokumentu. V každej dedine sa vykonávajú dopravné kontroly, na úradoch, ktorých je potrebné odovzdať zhromaždené doklady. Posudzujú sa do jedného mesiaca.

ako zariadiť prepravu

Odporúčaná