nepopulárne

Ako získať dotáciu na začatie podnikania v roku 2017

Ako získať dotáciu na začatie podnikania v roku 2017

Video: Nationalism vs. globalism: the new political divide | Yuval Noah Harari 2024, Júl

Video: Nationalism vs. globalism: the new political divide | Yuval Noah Harari 2024, Júl
Anonim

Dotácia na začatie podnikania je určená Rusom, ktorí chcú založiť vlastný podnik a mať oficiálny štatút nezamestnaného. Postup na jeho získanie sa preto musí začať kontaktovaním centra zamestnanosti a požiadať ho o registráciu.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov na registráciu ako nezamestnaných;

  • - balík dokumentov na registráciu IP alebo otvorenie podniku;

  • - peniaze na zaplatenie štátnych poplatkov za registráciu podnikania a služieb strediska rozvoja podnikania, ak sú zaplatené.

Návod na použitie

1

V centre zamestnanosti budú od vás vyžadovať pas, pracovnú knihu a osvedčenie o vzdelaní. Ak ste pracovali pri prvom kontakte s centrom, vydajú platové osvedčenie, ktoré musí byť vyplnené a potvrdené na poslednom pracovisku a vrátené späť.

2

Pri registrácii budete vyzvaní, aby ste vyplnili dotazník, kde okrem iného budete mať otázky o tom, akú pomoc od centra zamestnanosti očakávate. V tejto časti môžete kedykoľvek zaznamenať položku týkajúcu sa pomoci pri organizovaní vašej firmy. Povedzte nám o svojej túžbe otvoriť svoje podnikanie zamestnancom centra zamestnanosti.

3

Potom musíte zložiť dva testy: na organizačné a podnikateľské schopnosti a ochotu prevziať zodpovednosť. Ide o ťažkopádny postup, ktorého význam je pre samotných zamestnancov centra väčšinou nejasný, je však potrebné ho vyplniť. Ak máte v pracovnej knihe aspoň jednu riadiacu pozíciu, ktorá začína ako vedúci oddelenia, nemusíte skúšku robiť. Predpokladá sa, že ste už preukázali prítomnosť vlastností potrebných pre podnikanie v podnikaní.

4

Po úspešnom absolvovaní testu budete na začiatku podnikania vyzvaní na uzatvorenie dohody s centrom zamestnanosti o účasti na programe štátnej pomoci. Potom zvyčajne vypracujú odporúčanie na konzultáciu v stredisku rozvoja podniku. Pri konzultácii buďte pripravení oznámiť svoju budúcu oblasť činnosti. V obchodnom centre môžete zvyčajne získať školiacu príručku na napísanie obchodného plánu za málo peňazí. Tento dokument bude slúžiť ako základ pre pridelenie dotácií pre vás. Na základe toho skontrolujú, či ste minuli peniaze na svoj projekt alebo iné ciele.

5

Písanie podnikateľského plánu zvyčajne nespôsobuje ťažkosti tým, ktorí majú dobré znalosti v oblasti, v ktorej plánujú rozvíjať svoje podnikanie. Ak niečo nie je jasné, vždy sa môžete poradiť zadarmo alebo za málo peňazí (v závislosti od regiónu) s odborníkmi z Centra pre rozvoj podnikania. Je lepšie pre nich ukázať podnikateľský plán, keď sú pripravení, v prípade potreby vykonať úpravy, znova preukázať - a tak ďalej až do konca.

6

Pripravený podnikateľský plán by sa mal vziať do centra zamestnanosti. Tam bude odovzdaný odborníkom na štúdium. S pozitívnym záverom môžete začať s registráciou podnikateľa alebo založenia podniku.

7

Po splnení všetkých formalít potrebných na registráciu a po získaní potrebných dokladov si otvorte bankový účet podnikateľa alebo spoločnosti. Všetky doklady o daniach a dokladoch o otvorení účtu nájdete v centre zamestnanosti. Tam urobia kópie všetkých dokumentov a vyplnia žiadosť o grant. Budete tiež požiadaní o poskytnutie podrobností o účte na prevod týchto peňazí. Je lepšie skontrolovať v centre zamestnanosti, či si táto osoba želá, pokiaľ ide o banku, na ktorej by sa mal otvoriť účet, alebo či je niekto vhodný.

8

Po určitom čase prídu peniaze na váš účet. Týmto sa však nekončí interakcia s centrom zamestnanosti. Keď absorbujete pridelené prostriedky na účely uvedené v obchodnom pláne, musíte tam predložiť doklady potvrdzujúce tieto výdavky. Do konca roka budete tiež musieť odovzdať mesačné časové výkazy stredisku pre seba a zamestnancov, ak ich máte.

Venujte pozornosť

Ako získať dotáciu na začatie podnikania z trhu práce? Na otvorenie IP (jednotlivého podniku) na náklady štátu budete teda potrebovať: 1. Žiadosť o zamestnanie. Zároveň môžu materiálnu podporu získať iba ľudia, ktorí už zaregistrovali právnickú osobu alebo už otvorili IP. Zároveň by ste mali mať v rukách podnikateľský plán.

Užitočné rady

V počiatočnom štádiu je to hlavný problém pre budúceho podnikateľa. Najjednoduchším a najspoľahlivejším spôsobom je získať grant, ktorý sa chápe ako bezdôvodná hotovostná dotácia s následnou správou o tom, na čo sa získané prostriedky minú. Potom budete musieť otvoriť účet v ruskej Sberbank na prevod dávok v nezamestnanosti alebo dotácií, ak bude úspešný, s grantom na otvorenie vlastného podnikania.

Odporúčaná