management

Ako zmeniť logo

Ako zmeniť logo

Video: Ako zmeniť úvodnú fotku a logo 2024, Júl

Video: Ako zmeniť úvodnú fotku a logo 2024, Júl
Anonim

Vaša spoločnosť dlhodobo úspešne pôsobí na trhu, zaujíma určité miesto a vytvára rozsiahlu zákaznícku základňu. Spoločnosť sa vyvíja, produkty sa menia a zdokonaľujú a iba logo vytvorené v čase vzniku podnikania neodráža moderné trendy. Branding vyzerá ako archaická škvrna na novom produkte. Ako zmeniť logo bez finančnej straty pre spoločnosť pri zachovaní zákazníkov?

Image

Návod na použitie

1

Najprv sa musíte rozhodnúť, čo presne nevyhovuje existujúcemu logu a koľko ho chcete zmeniť. V reklame a marketingu je možné rozlíšiť pojmy, ako je restyling a rebranding. Restyling umožňuje miernu zmenu alebo vylepšenie vizuálnych komponentov firemnej identity. Logo sa spravidla skladá z označenia a úplného alebo skráteného názvu spoločnosti. Na základe dostupných prvkov sa môžu meniť farby, písmo a štýl vykonávania.

2

Je veľmi dôležité zachovať kontinuitu medzi existujúcim logom a jeho modifikovaným „bratom“. Spojenie by malo byť viditeľné, aby zákazníci mohli ľahko identifikovať spoločnosť a jej produkty. V opačnom prípade sa môžu vyskytnúť finančné straty a erózia cieľového publika.

3

Rebranding zahŕňa zmenu koncepčných a emocionálnych zložiek spoločnosti alebo produktu. Nejde iba o redizajn, ale aj o zmenu komunikačnej stratégie a postavenia spoločnosti.

4

Nájdite dobrého interpreta, ktorý bude vykonávať zmeny loga. Firemná identita je vážna záležitosť, ktorá netoleruje amatérsky prístup. Monitorujte reklamné agentúry a návrhárov výberom tých najvhodnejších. Pri výbere sa riadite intuíciou a pomerom „cena - kvalita“. Určite sa stretnite so zástupcami a pozrite si portfólio agentúr. Podľa výsledkov stretnutí uveďte konečného vykonávateľa. Zvážte vlastnosti reklamných agentúr a pohodlie pri rokovaniach s manažérom vykonávajúcim vašu objednávku.

5

V spolupráci s dodávateľom vypracovať zadávacie podmienky pre spracovanie loga. V tomto dokumente je dôležité vziať do úvahy všetky nuansy a nezabudnúť na nič, pretože práca bude považovaná za dokončenú potom, čo autor reklamnej agentúry splní všetky predpísané body. Po odsúhlasení zadávacích podmienok a podpísaní zmluvy začne reklamná agentúra pracovať, v dôsledku čoho sa svetu zobrazí vaše aktualizované logo.

Odporúčaná