Obchodné riadenie

Ako dať správnu cenu

Ako dať správnu cenu

Video: Jak vybrat grafickou kartu? (JAK NA TO #1084) 2024, Júl

Video: Jak vybrat grafickou kartu? (JAK NA TO #1084) 2024, Júl
Anonim

Vhodná cena môže byť tak nízka, ako aj vysoká pre ten istý produkt. Aby sme sa nemýlili, musíme sa riadiť nielen cenami konkurentov, ale aj aktuálnymi úlohami podniku.

Image

Návod na použitie

1

Analyzujte, na akom mieste sa produkt nachádza vo všeobecnej schéme dosahovania zisku. Ak sledujete maloobchod, všimnete si, že tovar je rozdelený do troch kategórií: obyčajný, háčiky a exponáty. Bežný tovar / služby poskytujú majiteľovi hlavný zisk. Tam sa oplatí zamerať na konkurentov. Háčiky sú navrhnuté tak, aby pritiahli zákazníkov do obchodu alebo kancelárie spoločnosti. Výstavný tovar plní rušivú úlohu.

2

Dajte nízke ceny produktov s háčikmi. Tieto výrobky nemusia byť vôbec ziskové. Je dôležité pripojiť potenciálneho zákazníka, aby bol zvyknutý chodiť do konkrétneho obchodu. Ako príklad si pamätajte supermarkety, ktoré kladú nízke ceny na populárne výrobky a zároveň zarábajú na všetkom ostatnom.

3

Položte exponát tak vysoko, ako je to len možné, dokonca aj nedostatočné. Možno, že nikto nikdy takýto výrobok nekúpi. Ale vedľa toho ostatné produkty / služby nevyzerajú tak drahé. Vysoká cena musí byť samozrejme niečím odôvodnená. Kvalita, krása a štýl takého výrobku sa musia vybrať osobitne. Obchod by mal mať „múzejný kútik“, v ktorom môže ktokoľvek hľadieť na drahú ponuku.

4

Vykonajte zvyčajné značenie tovaru, s ktorým plánujete mať základný príjem. Ak sa produkt predáva všade a zákazníci dobre poznajú ceny, môžete sa zamerať na konkurentov. Ak sortimentový sortiment obsahuje zriedka zakúpený tovar, môže byť správna cena vyššia ako obvykle.

5

Testovacie prahy ceny. Z osobných dôvodov az psychologických dôvodov môžu kupujúci považovať určitú cenu za prijateľnú a nemyslieť na množstvo vynaložených peňazí. Ak je tento údaj mierne vyšší, zákazníci začnú analyzovať a pochybovať. Skúste zadať rôzne čísla: 99, 100, 104 atď. Zmena cien, meranie výsledkov, vyvodenie záverov o správnosti na základe reakcie trhu.

Odporúčaná