obchodné

Ako zvýšiť predaj v čase krízy

Ako zvýšiť predaj v čase krízy

Video: Case study: Baby steps, ktoré dokráčali k veľkým úspechom 2024, Júl

Video: Case study: Baby steps, ktoré dokráčali k veľkým úspechom 2024, Júl
Anonim

V ťažkých časoch ľudia nie sú ochotní bezohľadne míňať peniaze, aby si mohli užiť nákupný proces. Ak chcete zvýšiť predaj, musíte presvedčiť potenciálnych kupujúcich, že výrobok je počas krízy najviac potrebný. Za týchto slov musí mať človek dobrý dôvod stať sa podvodníkom.

Image

Návod na použitie

1

Urobte si zoznam nových problémov, s ktorými sa zákazníci stretli počas krízy. Venujte pozornosť trom typom problémov: strach, nedostatok rezerv a hľadanie gurua. Strach je ako bolesť zubov - vyžaduje sa rýchle prepustenie. Preto v ťažkých časoch ľudia priťahujú príležitosti spojené so slovom „rýchlo“. Nedostatok rezerv spôsobuje, že ľudia sú zraniteľní a začnú upchávať sklady tým, čo je na trhu. Neistota týkajúca sa zajtra nás núti hľadať guru, na ktorého názory sa možno spoľahnúť. Vypočujte si rozhovory - odrážajú krízové ​​problémy. Toto sú horúce témy, ktoré je potrebné uviesť pre ďalšiu analýzu.

2

Vedľa každej položky napíšte, ako môže existujúci produkt problém vyriešiť. Je potrebné vybudovať most medzi prirodzeným stavom kupujúcich spôsobeným krízou a tým, čo môžete ponúknuť. Nemyslite si, že kupujúci sami uhádnu, prečo je tovar práve teraz potrebný, túto časť práce vykonajte svedomito. Musíme prísť k ľuďom s hotovými riešeniami, ktoré sú v súlade so súčasnou situáciou. Môže to vyzerať asi takto: „Ľudia nevedia, či zajtra dostanú plat. Pokiaľ budú peniaze, budete si musieť pripraviť zásoby mydla na budúci rok a žiť v pokoji, aj keď sa oneskorenie platov začne.“ “

3

Pri každom rozhodnutí príďte so zásobou, ktorá odzrkadľuje výhody získania produktu. Je dôležité nájsť správne slová, aby v zrozumiteľnom jazyku sprostredkovali myšlienku emocionálnemu davu. Urobte z krízy spojenca, akoby sa na túto dobu pripravoval. Zdôraznite súčasné problémy a sľubujte cestu von. Akcia môže znieť takto: „V tomto obchode sú kupujúci počas krízy pokojní. Vytvárajú dôležité zásoby a dostávajú protikrízové ​​zľavy.“

4

Nájdite miesta, kde sa ľudia, ktorí našli problémy, nachádzajú vo veľkom počte. Nie sú to nevyhnutne veľké námestia, na ktorých sa zhromažďujú potenciálni kupujúci. Vyhľadajte noviny, ktoré čítajú, ich obvyklé miesta na internete atď. Tu je potrebná opatrná práca: čím viac nájdete preplnené miesta správnych ľudí, tým väčšia je šanca dostať sa do očí.

5

Uskutočnite reklamnú kampaň na sľubných miestach, aby ste prilákali zákazníkov na zaujímavé akcie. Dobrá príprava vykonaná v predchádzajúcich krokoch zabezpečí účinnosť investícií do reklamy.

Odporúčaná