Obchodná komunikácia a etika

Ako organizovať prácu tlače

Ako organizovať prácu tlače

Video: Jak si vytvářet a organizovat práci s čistou hlavou (GTD) 2024, Jún

Video: Jak si vytvářet a organizovat práci s čistou hlavou (GTD) 2024, Jún
Anonim

Na propagáciu výrobkov spoločnosti na trhu, vytvorenie a posilnenie imidžu spoločnosti je potrebná úspešná interakcia s tlačou. Preto má personál mnohých spoločností odborníkov zodpovedných za organizovanie práce s médiami. V arzenáli ich práce existuje veľa technológií, ktoré dokážu úspešne vyriešiť konkrétne komunikačné problémy.

Image

Návod na použitie

1

Nenechajte sa odradiť, ak pracujete v oddelení PR málo známej spoločnosti a musíte to od základov odpratať. Príslušná organizácia PR spoločnosti prinesie nielen peňažné výhody, ale aj morálne uspokojenie zo zaujímavej práce. Vyberte si konkrétny formát udalostí pre tlač: tlačové briefingy, okrúhle stoly, tlačové konferencie, tlačové obedy, tlačové turné, online tlačové konferencie, dni otvorených dverí atď.

Image

2

Ak spoločnosť uvedie na trh veľké zariadenie, dokončí úspešnú transakciu alebo ak je potrebné rýchlo pokryť krízovú situáciu, udalosť môže byť tlačovým briefingom. Zoberme si to podľa konkrétneho scenára: 1 - 2 predstavitelia spoločnosti prednášajú pozvaným novinárom, robia krátke vyhlásenie a odpovedajú na otázky.

3

Zorganizujte okrúhly stôl a predstavte projekt, vývoj alebo výskum, ktorý je zaujímavý nielen pre úzky okruh ľudí. Pozvite analytikov, nezávislých odborníkov, partnerov. Formát okrúhleho stola predpokladá bezplatnú komunikáciu na spoločensky významnú tému. Novinári pripravia materiály na preskúmanie, čím zvýšia odborný štatút vašej spoločnosti.

4

Ak potrebujete prezentáciu veľkého množstva informácií, zorganizujte tlačovú konferenciu. V sále sú prísne miesta pre predsedníctvo s rečníkmi a naopak miesta pre novinárov. Tlačová konferencia spravidla trvá 50 - 60 minút. Špecialisti rôznych úrovní hovoria pol hodiny, po ktorých nasledujú otázky a odpovede. Moderátor opravuje priebeh tejto udalosti.

5

Nechajte neformálnych reportérov klásť otázky zástupcom spoločnosti tak, že ich pozvete na tlačový obed. Počas raňajok alebo obedov sa koná rovnostranná diskusia o rôznych otázkach týkajúcich sa spoločnosti. V rámci tohto podujatia sa pre tlač môže zorganizovať niekoľko mini-rozhovorov.

6

Zorganizujte tlačovú konferenciu online a získajte širší dosah účastníkov diskusie. V dôsledku toho je možné zistiť záujem o spoločnosť rôznych spoločenských vrstiev, v rôznych regiónoch. Pripravte si vopred zoznam otázok. V hale môžu byť prítomní novinári, aby rečníka oslovili „žijúcich“ ľudí. Organizácia PR spoločnosti v tomto formáte zahŕňa výber otázok a kontrolu ich toku.

7

Organizácia práce s médiami zahŕňa organizovanie tlačových zájazdov - cestovanie novinárov na náklady spoločnosti do jej zariadení. Výhodou tohto formátu je osobné zoznámenie v neformálnom prostredí, usporiadanie foto relácie, vydanie kvalitných materiálov. Je pravda, že si to môžu dovoliť iba bohaté spoločnosti.

8

Organizácia spoločnosti PR s cieľom zoznámiť sa s výrobou, obchodnými procesmi, úrovňou vybavenia a štýlom spoločnosti zabezpečuje usporiadanie dní otvorených dverí. Pripravená osoba sa v priebehu niekoľkých dní (do jedného týždňa) stretne s návštevníkmi a novinármi, vedie exkurzie, odpovedá na otázky. Toto je ďalšia tlačová akcia určená na vytvorenie lojality novinárov voči spoločnosti.

9

Od spôsobu, akým novinári sprostredkúvajú myšlienky spoločnosti k masám, závisí jej prosperita a úspech. Nespúšťajte prostriedky na organizovanie práce s médiami, buďte priateľmi s reportérmi!

Ako organizovať činnosti tlačovej služby

Odporúčaná