obchodné

Ako organizovať personálnu agentúru

Ako organizovať personálnu agentúru

Video: Atena Personal Consulting - Personálna agentúra 2024, Jún

Video: Atena Personal Consulting - Personálna agentúra 2024, Jún
Anonim

Je známe, že úspech každého podnikania závisí od dobre zvolených ľudí. Preto mnoho spoločností uprednostňuje výber pracovníkov pred špecialistami - personálnymi agentúrami. Nie je ťažké organizovať takéto podnikanie, pretože licencie na náborové činnosti nie sú potrebné. Najprv sú potrebné iba registrácie, priestory, zamestnanec a zákazníci.

Image

Návod na použitie

1

Úspech vašej personálnej agentúry závisí od počtu objednávok, ktoré dokončíte. Preto si zabezpečte tok takýchto objednávok. K tomu potrebujete zákazníkov - spoločnosti a podnikateľov. Musia sa nájsť na prvom mieste, pretože inak nebudú mať náklady na priestory a platy zamestnancov najprv zmysel. Najjednoduchší spôsob, ako nájsť prvých zákazníkov, je prostredníctvom známych spoločností (tých, v ktorých ste vy a vaši priatelia pracovali).

2

Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ. Za týmto účelom podajte žiadosť, vyplnenú v predpísanom formulári, daňovému úradu bydliska a zaplatte poplatok vo výške 800 rubľov. Nezabudnite si vziať pas a napísať vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém. Registrácia bude trvať päť pracovných dní. Potom budete musieť otvoriť bankový účet.

3

Individuálny podnikateľ má právo podnikať z vlastného bytu. Preto, ak si nemôžete dovoliť okamžite si prenajať kanceláriu, využite to a pracujte z domu. Hlavná vec je mať doma telefón a internet. Ale v budúcnosti si plánujte prenajať malú izbu (20 - 30 metrov štvorcových) na prístupnom mieste pre zákazníkov, pokiaľ možno nie veľmi blízko od centra mesta.

4

Ak máte skúsenosti s náborom zamestnancov pre spoločnosti, začnite pracovať sami. S rastúcim počtom objednávok najímajte zamestnanca - personálneho manažéra so skúsenosťami. Nemá zmysel brať „hviezdu“ hr-managementu, pretože taký zamestnanec ťa bude stáť draho, a on sa môže rýchlo nudiť prácou v malej spoločnosti. Ale včera si nenajmite študenta. Odporúča sa tiež najať hosťujúceho účtovníka, inak budete musieť viesť účtovníctvo a sami komunikovať s daňovými špecialistami.

5

Ak chcete zaistiť stály tok zákazníkov, zvážte reklamu. Personálna agentúra môže byť inzerovaná v obchodnej tlači, na konferenciách, na internete. Postarajte sa o stránku, na ktorej vás môžete rýchlo kontaktovať. Tlačte letáky a najímajte organizátorov, ktorí ich budú distribuovať do veľkých obchodných centier.

Ako otvoriť personálnu agentúru

Odporúčaná