obchodné

Prečo obchodovať so ziskom

Obsah:

Prečo obchodovať so ziskom

Video: Prečo obchodovať poľnohospodárske komodity 2024, Jún

Video: Prečo obchodovať poľnohospodárske komodity 2024, Jún
Anonim

Obchod je jedným z pilierov hospodárstva a najobľúbenejšími činnosťami v súkromnom podnikaní. Pre začínajúcich podnikateľov je často ťažké rozhodnúť sa, čo presne predať, aby sa dosiahol maximálny zisk bez rizika.

Image

Existuje veľké množstvo pozícií a smerov, ktorými môžete vytvoriť obchodnú sieť. Niektoré z nich sú príťažlivé pre svoj veľký obrat, iné pre svoje vysoké úrokové marže, iné pre jednorazový zisk a iné pre svoju relatívnu stabilitu. Mnoho predajcov nedosiahne maximálny zisk bez toho, aby brali do úvahy ďalšie významné faktory. Medzitým je potrebné zohľadniť nielen údaje o čistom zisku z predaja, ale aj požiadavky na skladovanie tovaru, dopyt zákazníkov, sezónnosť. Okrem toho veľa záleží na počiatočnom kapitále, ktorý môžete minúť na nákup prvých veľa tovaru.

Ktorý obchod otvoriť?

Nie vždy je potrebné prenasledovať možnosť vysokého rozpätia. Napríklad v maloobchodných reťazcoch, ktoré predávajú potraviny, maloobchodná marža zriedka prekračuje 10%, ale vzhľadom na skutočnosť, že výrobky sa vždy nakupujú dobre, aj takáto marža je celkom zisková. Pri plánovaní obchodu s potravinami samozrejme nesmieme zabúdať, že ide o rýchlo sa kaziaci produkt, ktorý si vyžaduje podmienky skladovania. Preto sa musíte postarať o skladovacie zariadenia a včas sa zbaviť prebytočných zásob. Do istej miery to platí aj pre chemikálie pre domácnosť, aj keď tu je doba použiteľnosti omnoho dlhšia.

Hygienické výrobky a chemikálie pre domácnosť tiež patria medzi tovary, ktoré sú vždy žiadané, ale konkurencia v tejto oblasti je veľmi vysoká.

Na rozdiel od potravinárskych výrobkov poskytujú odevy a obuv predávajúcemu vysoký zisk vďaka možnosti výraznej (až 200%) marže vzhľadom na kúpnu cenu. Tu sa oplatí zamerať na priemerného kupujúceho, pretože značky elitného oblečenia, aj keď poskytujú väčší jednorazový príjem, sa predávajú oveľa ťažšie. Okrem toho počiatočný kapitál potrebný na nákup oblečenia stredného cenového segmentu v správnom rozsahu je oveľa menší, ako keby ste pracovali s prémiovým segmentom. Nepochybnou výhodou obchodu s odevmi je nedostatok dátumov expirácie, za to však musí byť zaplatená sezónnosť. Osobitná pozornosť by sa mala venovať detským veciam: je výhodné obchodovať s nimi a kupujúci prídu znovu a znovu, ako budú ich deti rásť.

Pokiaľ ide o nízky jednorazový zisk, nemali by ste sa ho báť, ak je produkt dostatočne populárny na to, aby sa dal kúpiť vo veľkých množstvách. Napríklad balenie v supermarkete málokedy stojí viac ako jednu alebo dve rubly, ale vzhľadom na to, že jeho veľkoobchodná cena nepresahuje 20 kopeckov, ukázalo sa, že marža je až tisíc percent. Hlavná vec je poskytnúť potrebný dopyt.

Upozorňujeme, že určité činnosti podliehajú povinnej licencii. Okrem toho možno budete potrebovať certifikáty pre tento alebo tento produkt.

Odporúčaná