rozpočtovanie

Ako zatvoriť účet IP v banke

Ako zatvoriť účet IP v banke

Video: 365.bank - Ako na založenie účtu 2024, Jún

Video: 365.bank - Ako na založenie účtu 2024, Jún
Anonim

Každý podnikateľ môže čeliť potrebe zatvorenia bankového účtu. Dôvodom môže byť zastavenie podnikateľskej činnosti so zmenou obslužnej banky. Postup zrušenia účtu je jednoduchý a vyžaduje trochu času. Je potrebné splniť iba niektoré z požiadaviek na zatvorenie účtu IP v banke.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o zrušenie účtu;

  • - výšku zostatku na účte;

  • - schválený limit hotovostného zostatku.

Návod na použitie

1

V súlade s právnymi predpismi Ruskej federácie možno dohodu o bankovom účte ukončiť dohodou strán na podnet banky alebo klienta. Ak chcete bežný účet zatvoriť, kontaktujte banku s vyhlásením o ukončení dohody o bankovom účte. Platnosť zmluvy vyprší po prijatí vašej žiadosti bankou.

2

Pri zatváraní bežného účtu vám banka poskytne zvyšné prostriedky na účte alebo ich prevedie na bankový účet druhej banky, ktorú ste uviedli. Peňažné doklady alebo dokumenty o vyrovnaní prijaté bankou po uzavretí účtu budú odosielateľom vrátené s poznámkou, že dohoda o bankovom účte bola ukončená.

3

Po zrušení bankového účtu to nahláste daňovému úradu, dôchodkovému fondu a MHIF. Vyplňte oznámenia o uzavretí účtu podľa schválených formulárov. Príklady formulárov nájdete na oficiálnych webových stránkach: www.nalog.ru, www.fss.ru, www.pfrf.ru, v častiach informácie pre daňovníka a informácie pre zamestnávateľa. Nezabudnite informovať svoje protistrany o zatvorení účtu, pretože podrobnosti o vašom účte sú uvedené v zmluvách, aby sa predišlo ďalším nesprávnym prevodom na neexistujúci účet.

4

V prípade predčasného oznámenia o zatvorení bežného účtu daňovej inšpekcie, fondu sociálneho poistenia a dôchodkového fondu sa v právnych predpisoch ustanovuje pokuta vo výške 1 000 rubľov.

Venujte pozornosť

Výpovedná lehota na zatvorenie účtu u fondov a daňového úradu je 7 dní. Je bezpečnejšie zvážiť toto obdobie od momentu predloženia žiadosti o zrušenie účtu banke.

Užitočné rady

Ak chcete, aby vaša spolupráca s bankou bola dlhodobá, pri výbere banky na obsluhu vášho účtu venujte pozornosť požiadavkám na platobné príkazy a podmienkam prevodu finančných prostriedkov. Umožní vám to vyhnúť sa problémom a problémom s platbami dodávateľom a prevodom finančných prostriedkov na vás.

zrušenie účtu un

Odporúčaná