rozpočtovanie

Ako vypočítať objem výroby

Ako vypočítať objem výroby

Video: Výpočet objemu 2024, Jún

Video: Výpočet objemu 2024, Jún
Anonim

Presný výpočet objemu výroby je neoddeliteľnou súčasťou plánovania práce akejkoľvek renomovanej spoločnosti zaoberajúcej sa nielen výrobou, ale aj predajom a nákupom tovaru. Ako urobiť taký výpočet?

Image

Návod na použitie

1

Najjednoduchší spôsob, ako určiť objem výroby, je požičať si štatistické údaje zo správy zostavenej účtovným oddelením. Ak sú tieto informácie k dispozícii, z tohto dokumentu vyberte indikátory hlasitosti.

2

Ak nemôžete získať informácie zo štatistického výkazníctva, vypočítajte v peniazoch množstvo hotových výrobkov odobratých na začiatku a na konci vykazovaného obdobia.

3

Odpočítajte sumu zostatku vyrobených výrobkov od celkového počtu výrobkov vyrobených za vykazované obdobie. Tento peňažný výraz bude znamenať objem výstupu, ktorý potrebujete.

4

Aby bol výpočet presnejší, pridajte výsledný rozdiel k výnosom generovaným z výstupu.

5

Ak chcete ďalej spresniť objem hotových výrobkov, indexujte sumu prijatú v percentuálnom vyjadrení, ktorá sa rovná percentuálnemu podielu, ktorý sa mohla zmeniť v cenovej politike organizácie za vykazované obdobie. Výsledkom týchto výpočtov je indexovaný objem hotových výrobkov.

6

Ak chcete sledovať dynamiku objemov produkcie, porovnajte mieru zmeny príjmov.

7

Ak chcete porovnať úroveň výnosov, vezmite údaje z formulára 2 na podávanie správ za niekoľko (najmenej dve) vykazovacie obdobia.

8

Zjednotiť proces výpočtu objemu produkcie pomocou tohto vzorca: VGP = IOGP + ORGP - VhOGP, v ktorom VGP je výstup hotových výrobkov, vyjadrený v kusoch.

IOGP je výstupné zostatky hotových výrobkov v kusoch.

ORGP - objem predaja hotových výrobkov, v kusoch.

VHOGP - to je prichádzajúci objem hotových výrobkov na začiatku vykazovaného obdobia, tiež vyjadrený v jednotkách.

9

Správne a správne vykonaný výpočet umožní spoločnosti naplánovať predaj hotových výrobkov prostredníctvom existujúcej siete distribútorov alebo sa včas rozhodnúť o rozšírení tejto siete.

výpočet výroby

Odporúčaná