Druhy činností

Ako predať drevo

Ako predať drevo

Video: Predaj dreva Lučenec Peter Gunár 2024, Júl

Video: Predaj dreva Lučenec Peter Gunár 2024, Júl
Anonim

Výrobcovia lesov pravidelne čelia neprimeranému postoju predajcov, ktorí často nepoznajú špecifiká lesného hospodárstva. Pri objednávaní reziva sú úplne ignorovaní pri určovaní jeho kvality. Ak chcete les predať a nestratiť sa do konfliktu, musíte dodržiavať určité pravidlá.

Image

Budete potrebovať

  • - GOST a TU;

  • - zmluva.

Návod na použitie

1

Pred podpísaním zmluvy s predajcom prediskutujte všetky jemnosti a nuansy: kvalita dreva, súlad s GOST a TU. Diskutujte o všetkých povolených chybách reziva. Potom by sa toto všetko malo previesť do zmluvy a podpísať oboma stranami. Teraz, ak má zákazník neprimerané nároky, môžete vždy dokázať svoj prípad.

2

Ak sa obávate, že kupujúci môžu mať problémy s platbou zálohy, poskytnite mu šek.

3

V zmluve uveďte klauzulu, v ktorej bude uvedená výška pokuty v prípade, že zákazník náhle odmietne drevo. Takto získate späť aspoň časť peňazí.

4

Nesúhlasíte s platbou až po prijatí do skladu zákazníka. To hrozí, že bezohľadný kupujúci jednoducho môže vyzdvihnúť hotové drevo bez toho, aby za to musel platiť.

5

Ak si kupujúci objedná materiál neštandardných veľkostí a vy s ním prvýkrát pracujete, požadujte 100% platbu vopred. V takom prípade zákazník transakciu neodmieta a nebudete sa musieť zaoberať tým, ako predať les.

6

Pred prevodom reziva na kupujúceho uzavrieť dohodu s obchodnou komorou. Úkon vypracovaný touto službou potvrdí súlad kvality poskytovaného dreva s požiadavkami zákazníka. A v prípade nedorozumenia bude tento dokument najdôležitejším dôkazom vašej neviny.

Užitočné rady

Po prevzatí tovaru zákazníkom a predtým, ako tovar prejde do skladu, podpíšte akceptačné osvedčenie. V prípade reklamácie sa od vás vzdáva všetka zodpovednosť.

Ak sa v čase, keď kupujúci rezivo akceptovali, konfliktu stále nevyhlo a snaží sa tvrdo dokázať, že kvalita materiálu nezodpovedá tomu, na čom sa s vami predtým dohodlo, neskočte do potyčky. Pozvite odborníka z Obchodnej komory. Je nepravdepodobné, že by mu kupujúci mohol vzniesť námietky.

Odporúčaná