Obchodné riadenie

Ako predať správne služby

Ako predať správne služby

Video: Jak prodat cokoliv? 2024, Júl

Video: Jak prodat cokoliv? 2024, Júl
Anonim

Predaj služieb je druh predaja, ktorý si vyžaduje mimoriadnu pozornosť klienta a osobitnú pozornosť jeho požiadavkám. Pri predaji služieb sa kdekoľvek uplatňuje zásada „želanie zákazníka je zákonom“. Nezabúdajte, že poskytovaná služba, ktorá zohľadní želania klienta, pre vás vytvorí omnoho väčšiu povesť, ako je služba poskytovaná výlučne v cenníku.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom v predaji služieb je nájdenie zákazníka. Podľa rozsahu svojich služieb identifikujte svoju cieľovú skupinu. To je možné dosiahnuť pomocou bezplatných štatistík a jednoduchým prieskumom existujúcej zákazníckej základne. Vykonajte prieskum a určte, ktoré sociálne skupiny klientov sú vaše služby najviac potrebné.

2

Po identifikácii cieľového publika pokračujte v reklamnej kampani. Použite reklamné metódy vhodné pre vašu cieľovú skupinu a pokúste sa ich dosiahnuť v súlade s potrebami vašej cieľovej skupiny, napríklad ak vaša sociálna skupina hľadá lacné služby, potom sa zamerajte na cenu, a ak na kvalitu, potom na exkluzivitu ponúkanej služby.

3

Pamätajte, že túžby zákazníka sa rodia v jeho hlave a nie vo vašom cenníku. To znamená, že zoznam vašich služieb by mal byť flexibilný a rozšírený v súlade so želaniami klienta. Služba poskytovaná v súlade s prianím klienta prispieva k dobrej povesti vašej spoločnosti ako nič iné.

4

Ponúkajte balíky služieb so zníženými nákladmi, ziskový nákup viacerých služieb naraz, nie však naraz. Použite klubové karty a zľavové karty, aby ste získali vernosť zákazníkov a pamätajte, že čím profesionálnejšia je služba, tým kvalitnejšie odporúčania poskytne váš salón.

Užitočné rady

Využite program zliav na služby pre pozvaných zákazníkov.

Súvisiaci článok

Ako predávať služby

Odporúčaná